Knjige

Darko Vlahović

Maritimna turistička Hrvatska


Maritimna turistička hrvatska svojevrsni je 'turistički katekizam' za sve turističke djelatnike, od konobara do ministara.

Tin Kolumbić, Slobodna Dalmacija


Analiza turističke zbilje hrvatskoga Jadrana u prvih deset godina hrvatske samostalnosti i vizija njegova razvoja i ozdravljenja, temeljne su preokupacije iznimno sadržajne i znanstveno temeljite knjige Darka Vlahovića (Postira na Braču, 1938), dugogodišnjeg analitičara hrvatske turističke problematike, pionira promicanja otočnoga turizma i vrijedna turističkog radnika koji je za svoj rad dobio brojna domaća i međunarodna priznanja.

Stanje i perspektive turizma maritimnih područja jadranske regije, teorijsko raščlanjenje pojma turistička ponuda, ratne i tranzicijske neprilike, revitalizacija hrvatskih otoka te kulturni i zdravstveni aspekti turizma u globalističkome okružju samo su neki od problema koje autor na svjež i izvoran način tumači i predočava, predlažući naposljetku povratak hrvatskoga turizma svojim korijenima, mediteranskome duhovnom prostoru i tradiciji.

Bibl. Izdanja u suradnji, urednica izdanja Jelena Hekman, naslovnica Josip Botteri Dini, imensko i pojmovno kazalo Josip Brleković. - Bibliografija.


Maritimna turistička Hrvatska

Klikni za povratak