Zbivanja - festival

Matica hrvatska

Treći festival knjige u Matici hrvatskoj

Četvrtak, 6. lipnja 2024. u 18:30 sati, Matica hrvatska, Ulica Matice hrvatske 2, Strossmayerov trg 4, Zagreb
slika

U Matici hrvatskoj od 6 do 9. lipnja održava se Treći festival knjige pod sloganom Matica dobrih knjiga. Uz predstavljanja novih naslova Matičinih ogranka iz svih dijelova Lijepe Naše, na Festivalu će sudjelovati i ogranci iz BiH, kao i gosti: nakladničke kuće Alfa, Disput, Društvo hrvatskih književnika, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska sveučilišna naklada, Hrvatski institut za povijest, a ove godine i Kršćanska sadašnjost i Naklada Ljevak.

Osim u predstavljanjima novih izdanja, tijekom četiri festivalska dana, posjetitelji će u dvorištu Matičine Palače (Strossmayerov trg 4) moći uživati u koncertima, Večeri poezije, ali i „Doručku s pjesnicima“.

Svečano otvaranje Festivala održava se u četvrtak, 6. lipnja u 19 sati, prethodno se u 18.30 sati u Galeriji Matice hrvatske otvara Međunarodna izložba karikatura (tema: likovi iz književnosti) u organizaciji Matice hrvatske i Hrvatskog društva karikaturista.

Treći festival knjige u Matici hrvatskoj poduprli su Grad Zagreb, Ministarstvo kulture i medija RH, sponzori i donatori.

Ulaz je na sva događanja besplatan!

Više informacija i detaljan program dostupni su na mrežnim stranicama Matice hrvatske.

PROGRAMPregled