Zbivanja - Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj

O Mladim glazbenicima u MH

Ponedjeljak nije dan za izlaske? - Mi ne mislimo tako!

Ciklus Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj pokrenut je 2003. inicijativom Gorana Končara i Daniela Marušića koji su ukazali na potrebu da se mladim glazbenicima omoguće javni nastupi.

Živa koncertna atmosfera, uzbuđenje zbog susreta s novim glazbenim talentima, mlada publika, vrijedna djela hrvatskih i svjetskih skladatelja, samo su neke odlike koje ovaj Ciklus određuju kao nepobitnu vrijednost kulturnoga života Zagreba i Hrvatske.

Matica hrvatska trudi se prepoznati, istaknuti i poduprijeti one koji to najviše zaslužuju - mlade i nadarene. Tako i kriterij za odabir mladih izvođača ostaje nepromijenjen: izniman glazbeni talent potvrđen zapaženim nastupima i nagradama.

Mladi još nemaju iskustvo, ali imaju zanos, nedostaje im zrelosti, ali imaju hrabrosti. Svaki je talent jedinstven i neponovljiv te ujedno i zahtijeva i daruje. Stoga njihove dokazane vrijednosti, koje obećavaju još i više, zaslužuju potporu cijeloga društva, a susreti s njima pružaju iznimno zadovoljstvo i radost.

Neka zato i Vaš ponedjeljak postane posebni ponedjeljak, glazbeni dan za Mlade glazbenike u Matici hrvatskoj!

Uz tonsko snimanje nastupa s ciljem izdavanja nosača zvuka, Ciklus nastavlja i s dizajnom plakata i programskih knjižica autora Josipa Šalova, studenta Grafičkoga fakulteta u Zagrebu, čiji je rad odabran na natječaju raspisanom za mlade grafičare, dizajnere i likovne umjetnike. Ciklus Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj time područje promocije mladih umjetnika širi i na likovnost.

Umjetnički voditelj: Goran Končar
Organizacijski voditelj: Mirko Cvjetko

e-adresa: mladi.glazbenici@matica.hr

Ciklus se održava uz potporu Zaklade Adris i Grada Zagreba.
Umjetnički voditelj

Goran Končar

Organizacijski voditelj

Mirko Cvjetko

E-mail

mladi.glazbenici@matica.hr

Ciklus podupiru

Zaklada Adris Gradski ured za kulturu