Zbivanja - Galerija Matice hrvatske

Noć muzeja u Galeriji Matice hrvatske: izložba Željka Kipkea „Osma soba“

Izložba se može pogledati od 18 sati do 1 sat iza ponoći. U 19, 21 i 23 sata predviđena su organizirana stručna vodstva od 10-ak minuta

Galerija Matice hrvatske ove se godine uključuje u Noć muzeja 27. siječnja izložbom vizualnog umjetnika, likovnog kritičara i književnika Željka Kipkea pod nazivom "Osma soba".

Radi se o svojevrsnoj ekstenziji retrospektivne izložbe ovoga izuzetno utjecajnog autora koja je pod nazivom "Od Ritma do palače uništenja" postavljena u obližnjem Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti do 29. siječnja 2023.

Izložba u Galeriji Matice hrvatske omogućuje uvid u Kipkeove nikada ranije javno izlagane primarne grafike nastale potkraj sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Spomenute grafike tvore važan i nezaobilazan segment bez kojega nije moguće cjelovito sagledati Kipkeovo složeno i raznovrsno stvaralaštvo, a s obzirom na to da nisu stale u sedam izložbenih prostorija Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti njihov postav u Galeriji Matice hrvatske nazvan je "Osma soba". Kustos izložbi "Od ritma do palače  uništenja" i "Osma soba" voditelj je Galerije MH Vanja Babić.

S radošću vas očekujemo u Galeriji Matice hrvatske od 18 sati do 1 sat iza ponoći. U 19, 21 i 23 sata predviđena su organizirana stručna vodstva u trajanju od 10-ak minuta koja će izvoditi Vanja Babić, odnosno stručni suradnik GMH Gregor Sirotić Marušić, a tijekom trajanja manifestacije osoblje galerije bit će dostupno za eventualna pitanja.   

 Adresa

Ulica Matice hrvatske 2, 10000 Zagreb

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka
od 13 do 19

Subotom
od 10 do 13

Savjet galerije

Vanja Babić, Neva Lukić, Paulina Jazvić, Željko Marciuš, Zoltan Novak

Voditelj galerije

Vanja Babić

Kontakt

E–mail: galerija@matica.hr

Facebook Instagram

Galeriju MH podupiru

Ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ministarstvo kulture