Vijenac 775

Matica hrvatska

NOVA GRADIŠKA   – PREDSTAVLJANJE ZBORNIKA

Umoran već stigo domu svojemu

Vjekoslava Bagarić

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški, 25. listopada u prostoru Gradske vijećnice Grada Nova Gradiška održan je susret s učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim mentorima prigodom predstavljanja Zbornika literarnih radova posvećenih Antunu Gustavu Matošu povodom 150. obljetnice njegova rođenja.

Na 94 stranice zbornika objavljeno je 29 literarnih radova učenika osnovnih i srednjih škola koji su se javili na natječaj Ogranka MH u Novoj Gradiški u povodu Matoševe 150. obljetnice rođenja: OŠ Antun Gustav Matoš, Tovarnik; OŠ Antuna Gustava Matoša, Čačinci; Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok; OŠ Dragalić; OŠ Ante Starčević, Rešetari; OŠ Matija Antun Relković, Davor. Nakon dodjele primjeraka zbornika učenicima i mentorima, učenici su pročitali neke od svojih uradaka dok su Matoševe pjesme: Umoran već stigo domu svojemu, Mladoj Hrvatskoj, Djevojčici mjesto igračke interpretirali Zrinko Kapetanić i Toni Svitlanović. U glazbenim dionicama, pod vodstvom magistrice flaute Daliborke Krešić, nastupio je Zbor flautistica OGŠ pri OŠ Mato Lovrak, Nova Gradiška pa su tako nastupile: Ema Pranjić, Petra Lozinjak, Vita Marosavljević, Natali Posavčević, Klara Slišurić i Marta Pernar.

Susret je završio pozdravnim i pohvalnim riječima prof. savjetnice hrvatskoga jezika na Gimnaziji Antuna Gustava Matoša i predsjednice OMH u Zaboku Sandre Babnik Lončar na ideji da se tiska takav zbornik. Predsjednica OMH u Novoj Gradiški i urednica zbornika prof. Vjekoslava Bagarić izrazila je radost i zadovoljstvo susretom učenika i mentora koji su došli i iz udaljenijih krajeva Hrvatske.

 

Vijenac 775

775 - 23. studenoga 2023. | Arhiva

Klikni za povratak