Vijenac 775

Matica hrvatska

VITEZ   – REVIJA DOKUMENTARNOG FILMA

Suradnja dviju generacija

Jakov Križanović

Najnoviji projekt Ogranka Matice hrvatske u Vitezu koji je zavrijedio pažnju je Revija dokumentarnog i kratkog filma Vitez.doc 2023, koja je održana od 8. do 11. studenog. Revija je održana na nekoliko gradskih lokacija i naišla je na jako dobar odaziv publike.


Predsjednik OMH u Vitezu Željko Kocaj predstavio je svoj dokumentarni film

Tijekom revije prikazani su filmovi autora iz Viteza i gostiju. Publika je pogledala videoradove Srećka Stipovića, Branka Bošnjaka, Nisveta Hrustića, Željka Kocaja, Krunoslava Heidlera, Anele Križanac i Zdenka Jurilja.

Prema riječima predsjednika OMH u Vitezu Željka Kocaja, želja organizatora bila je podsjetiti Vitežane na dokumentarne radove starijih sugrađana te upoznati mlade sugrađanke i sugrađane s njihovim radom. S druge strane, želja mlade generacije jest potaknuti na kvalitetniju videoprodukciju i razmjenu iskustava starijih i mlađih autora kao i gostiju s kojima se publika imala priliku upoznati.

OMH u Vitezu kratkim se filmom svojeg predsjednika prisjetio pokojnog Krunoslava Heidlera. Bila je to svojevrsna posveta tom istaknutom hrvatskom filmskom radniku rodom iz Viteza.

Revija Vitez.doc održana je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

 

Vijenac 775

775 - 23. studenoga 2023. | Arhiva

Klikni za povratak