Vijenac 773

Matica hrvatska

SPLIT – TOMISLAVGRAD – PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Dani Matice hrvatske u Splitu

Snježana Šetka

Dobre vibracije razlijegale su se u prepunoj dvorani kod Dominikanaca na Pazaru na predstavljanju knjiga Ljudi koji bulje u vatru i Posljednja oaza slobodnih ljudi autora Željka Musića Ćile, redatelja zaposlena na Hrvatskoj radioteleviziji u Zagrebu. Publika se smijala do suza slušajući o dogodovštinama iz autorova djetinjstva, a priče o tvrdim i mekim kolačima te zapaljena griva lava u splitskom zoološkom vrtu u prošlom stoljeću tako su zaintrigirale publiku da je malo tko otišao bez knjige pod rukom.


Izd. OMH u Tomislavgradu, 2023.

Knjigu su predstavili Mate Kelava, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Tomislavgradu, i sam autor. Za glazbeni dio programa bile su zadužene djevojke iz Pjevačkog ansambla domoljubnih pjesama Tomislavgrad, a jedna od njih počastila je publiku Beethovenovom skladbom Za Elizu. Program je vodila predsjednica OMH u Splitu Snježana Šetka, čitajući u knjigama zanimljive detalje iz autorova života.

Događaj je to koji su zajedno organizirale tri matice – OMH u Splitu i OMH u Tomislavgradu te Hrvatska matica iseljenika – podružnica Split. Time je započela suradnja splitskog ogranka s matičarima u Tomislavgradu te se nastavila suradnja OMH u Splitu s MHI.

Predstavljanjem ovih knjiga 5. listopada započeli su 31. Dani Matice hrvatske u Splitu, koji se ove godine protežu na dva mjeseca – listopad i studeni.

Vijenac 773

773 - 25. listopada 2023. | Arhiva

Klikni za povratak