Vijenac 772

Matica hrvatska

SAMOBOR – SUSRET PJESNIKA

Pri svetem Mihalu

Lada Lokmer

U kapeli svetoga Mihalja na Taborcu u Samoboru, na blagdan svetih arkanđela, 29. rujna, održani su 32. susreti samoborskih pjesnika Pri svetem Mihalu. Dobitnik ovogodišnje nagrade Dragica Vrbenski za pjesmu na čakavskom je narječju Nikola Kuzmičić, a dobitnica pohvalnice za pjesmu na standardu jest Ljubica Šego.


Nikola Kuzmičić dobitnik je Nagrade Dragica Vrbenski

Voditelj programa Zoran Perović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, predsjednica odbora za dodjelu nagrade Đurđa Vuković i članica odbora Marica Jelenić uoči Susreta upalili su svijeće i položili cvijeće ispred rodne kuće Dragice Vrbenski, Samoborke koja je veći dio života provela u Americi, ali nikada nije zaboravila rodni kraj, domaće ljude i domaću riječ te je svojim materijalnim prilozima potpomagala rad kulturnih udruga i Samoboraca.

U zborniku ovogodišnjih Susreta svojim su se radovima predstavila 42 pjesnika koji su, svatko na svoj način, povezani sa Samoborom, što je jedan od uvjeta za sudjelovanje na toj jedinstvenoj književnoj manifestaciji. Uvodno je prisutne pozdravio Gordan Črpić, predsjednik Ogranka MH Samobor, program je vodio Zoran Perović, a stihovima se predstavilo tridesetak prisutnih pjesnika. Glazbom je događaj popratio Marin Rimac.

Vijenac 772

772 - 12. listopada 2023. | Arhiva

Klikni za povratak