Vijenac 766

Matica hrvatska

NOVA GRADIŠKA  – DARIVANJE UČENIKA

Izvrsnost nagrađena knjigama u ozračju Matoševe poezije

Vjekoslava Bagarić

U Gradskoj vijećnici 19. lipnja Ogranak Matice hrvatske u Novoj Gradiški 32. put darivao je knjige učenicima osnovnih i srednjih škola grada Nove Gradiške i šire okolice pa su tako nagrađeni učenici jedanaest osnovnih i tri srednje škole. Od prošle školske godine knjige se daruju i učenicima četvrtih razreda osnovnih škola pa je ove 2022/23. sveukupno nagrađeno 39 učenika.


Vodstvo OMH u Novoj Gradiški s nagrađenim učenicima

Pozdravne riječi dobrodošlice svima je uputila predsjednica Ogranka, profesorica Vjekoslava Bagarić. Svečanosti je prisustvovala i potpredsjednica Ogranka, profesorica Nada Peleh-Serenčeš, članica predsjedništva Ogranka, prof. Ljiljana Ptačnik, ravnateljica Gimnazije u Novoj Gradiški, i Zrinko Kapetanić, član predsjedništva koji je i ovoga puta darivao vrsnom interpretacijom pjesme Antuna Gustava Matoša Utjeha kose i Djevojčici mjesto igračke, dok su dvojica gimnazijalaca Jure Šimunić i Juraj Juranović interpretirali Gnijezdo bez sokola i 19. svibnja 1907. pa je tako svečanost bila i u znaku Matoševe 150. obljetnice rođenja. Zbor Gimnazije pod vodstvom profesorice glazbe Danijele Šmuljić Matošević dodatno je oplemenio početak svečanosti himnom Lijepa naša i završetak pjesmom Moja domovina.

Izuzetna mi je bila radost susreta u zajedništvu ljepote darivanja knjiga jer, kako je to još davno rekao Ciceron: „Kuća bez knjiga je kao čovjek bez duše.“ Sve je završilo radosnim osmijehom i zajedničkom fotografijom.

Vijenac 766

766 - 13. srpnja 2023. | Arhiva

Klikni za povratak