Vijenac 764

Matica hrvatska

SLATINA  – PREDSTAVLJANJE ČASOPISA

Svevremenske teme

Zorica Varga

U Zavičajnom muzeju Slatina predstavljen je 23. svibnja novi dvobroj Zavičaja, županijskog časopisa ogranaka MH u Virovitici, Orahovici i Slatini. Dobrodošlicu u ime domaćina zaželio je kustos Srđan Đuričić, a u ime organizatora Zorica Varga, predsjednica slatinskoga ogranka, istaknuvši da je prošlo dugih pet godina otkako je predstavljen zadnji broj Zavičaja.


Predsjednice OMH u Virovitici i Slatini Dubravka Sabolić i Zorica Varga

„Ne ponestaje nama tekstova, ima ih napretek, duga je naša županija, vrijedni su naši ljudi, ali bez materijalnih sredstava koraci ne vode naprijed, tapkamo na mjestu, no zahvaljujući Matici hrvatskoj, koja je pomogla tiskanje ovoga dvobroja Zavičaja, napravili smo iskorak te je novi Zavičaj pred nama i to je bitno, jer njegovi zapisi nisu aktualni samo danas, oni su svevremenski, oni su trag prošlosti za budućnost“, napomenula je Zorica Varga.

Nazočnima se obratila i urednica Zavičaja, predsjednica Ogranka MH u Virovitici Dubravka Sabolić, prisjetivši se i prvoga broja časopisa tiskana u studenom 1991. Osvrtom na njegove početke naglasila je znatan rast i napredak toga časopisa za kulturu tijekom proteklih godina, a potom je predstavila veći dio njegova sadržaja, čiju naslovnicu krasi likovni rad Virovitičanke Eve Duršot, pobjednice likovnog natječaja Zavičaj u srcu i kistu, za učenike osnovnih i srednjih škola.

S nadom da će se dosadašnja bogata kulturna produkcija naših vjernih sugrađana i članova nastaviti i u budućnosti te mudro čuvati baštinu prošlih dana, urednica Zavičaja Dubravka Sabolić zahvalila je svima koji su pomogli da dvobroj županijskog kulturnog časopisa ugleda svjetlo dana.

Vijenac 764

764 - 15. lipnja 2023. | Arhiva

Klikni za povratak