Vijenac 762

Matica hrvatska

OGULIN  – PREDSJEDNIK MH U GOSTIMA

Miro Gavran gost ciklusa Poniranja

Hrvoje Magdić

 

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran posjetio je 20. travnja Ogulin. Tamo se susreo s članovima Ogranka MH i upoznao s njihovim radom. Predsjednik ogulinskog ogranka Hrvoje Magdić izrazio je dobrodošlicu predsjedniku Gavranu te istaknuo da njegov dolazak među članove pokazuje okretanje Središnjice ograncima i veću podršku aktivnostima ogranaka.


Predsjednik MH Miro Gavran s okupljenim članovima OMH u Ogulinu

Magdić je predstavio rad Ogranka, upoznao Gavrana s poviješću Ogranka te najvažnijim aktivnosti u proteklih tridesetak godina, s posebnim naglaskom na današnje aktivnosti. Pripremljena je i izložba dosadašnjih tiskanih izdanja, među kojima se ističe posljednja tiskana knjiga – Ogulinska čitanka (autori Višnja Lipošćak i Stjepan Sučić), za koju je Ogranak dobio Zlatnu povelju.

Gavran se obratio članovima Ogranka, upoznao ih s aktivnostima u Središnjici, najavio nove projekte i ideje kao i Zakon o hrvatskome jeziku te je proveo vrijeme u ugodnom druženju i razgovoru s članovima.

Nakon susreta s članovima održan je književni susret s Mirom Gavranom u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Ogulinu, a veliki broj posjetitelja dokaz je interesa za stvaralaštvo jednog od najpoznatijih hrvatskih književnika. U više od sat vremena druženja Miro Gavran govorio je o svojem životu, stvaralaštvu, počecima pisanja, raznovrsnim književnim žanrovima, čitateljskoj publici, nagradama, Teatru Gavran, Matici hrvatskoj i brojnim drugim zanimljivim temama, a na kraju je odgovarao i na pitanja iz publike. Bilo je to sedmo gostovanje u okviru iznimno dobro prihvaćena ciklusa Poniranja, koji ogulinski ogranak organizira u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom.

Vijenac 762

762 - 18. svibnja 2023. | Arhiva

Klikni za povratak