Vijenac 762

Matica hrvatska

FOTOVIJEST

Maticu hrvatsku 9. svibnja posjetio je potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić, gdje se susreo s predsjednikom Mirom Gavranom i gospodarskim tajnikom Ivicom Nuićem. Prilikom posjeta iskazana je želja za jačanjem suradnje s Ogrankom Matice hrvatske u Banjoj Luci, kao prvim Matičinim ogrankom u Republici Srpskoj osnovanim 7. veljače i Matičinom Središnjicom.

Predsjednik Miro Gavran i gospodarski tajnik Ivica Nuić iskazali su zahvalnost hrvatskom predstavniku na potpori Ogranku i sudjelovanju na osnivačkoj skupštini u Banjoj Luci te zadovoljstvo njegovim uzvratnim posjetom Matici hrvatskoj. 

Matičin predsjednik naglasio je kako su članovi MH diljem Hrvatske i BiH iznimno dobro reagirali na osnivanje Ogranka MH u Banjoj Luci smatrajući to pozitivnim pokazateljem i općim dobrom za Hrvate na području Republike Srpske, ali i uopće za Maticu hrvatsku.

 

 

 

Snimio MIRKO CVJETKO

 

 

 

Aludirajući na godinu utemeljenja pododbora Matice hrvatske u Banjoj Luci, Davor Pranjić kazao je kako postoje 1882 razloga za veću promociju rada Matice hrvatske te naglasio punu potporu hrvatskom narodu i svim manifestacijama koje drže do kulture, jezika i svega onoga što je važno hrvatskom narodu na tom području gdje ga je itekako bilo i gdje narod i dalje ostaje, opstaje, živi i gradi svoju budućnost.

Vijenac 762

762 - 18. svibnja 2023. | Arhiva

Klikni za povratak