Vijenac 759

Matica hrvatska

POŽEGA  – SLAVONSKI KOBAŠ – PREDSTAVLJANJE SLIKOVNICA

O ljubavi djevojčice i njezina psa

Anita Katić

U Gradskoj je knjižnici 24. ožujka predstavljena slikovnica Zvat će se Aron autorice Antonije Wurzberg, nakladnički prvijenac Ogranka MH u Slavonskom Kobašu.


Izd. OMH u Slavonskom Kobašu, 2023.

Okupljenim sudionicima, među kojima su dominirala djeca, obratila se Anita Katić, predsjednica Ogranka MH u Požegi te zahvalila Gradskoj knjižnici Požega za suorganizaciju događanja i pozdravivši Ferdinada Trohu, zamjenika županice Požeško-slavonske županije i zahvalivši mu što svojom nazočnošću iskazuje potporu radu Ogranka. Pozdravila je i goste iz Slavonskog Kobaša. Iako je Ogranak MH u Slavonskom Kobašu jedan od najmlađih ogranaka, osnovan tek prošle godine, vrlo je aktivan. Predsjednica je istaknula da je dobra suradnja među ograncima Matice hrvatske osobito važna te da se nada da je ovo predstavljanje prvi korak buduće suradnje.

Nazočne je pozdravio i predsjednik Ogranka MH u Slavonskom Kobašu Josip Jagodar, koji je objasnio kako je došlo do suradnje Ogranka i autorice slikovnice Zvat će se Aron ukazavši na to da je jako sretan što je upravo ovo prva knjiga u nakladi Ogranka. O slikovnici je govorila Anita Rašić, učiteljica razredne nastave u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi, jedna od recenzentica, istaknuvši odgojnu dimenziju teksta te ispričavši zanimljive anegdote iz zajedničkih studentskih dana provedenih s autoricom. O likovnoj opremi slikovnice govorila je ilustratorica Karmen Mališa, koja je istaknula da se oduševila tekstom koji ju je brzo potaknuo na oblikovanje ilustracija. Autorica Antonija Wurzberg upoznala je najmlađe sudionike s glavnim likovima slikovnice, djevojčicom Ritom i njezinim psom Aronom. Ukazala je na odgojnu dimenziju slikovnice i najavila nastavak priče.A

Vijenac 759

759 - 6. travnja 2023. | Arhiva

Klikni za povratak