Vijenac 757

Matica hrvatska

KUTINA  – PROSLAVA OBLJETNICE

U svečanom ozračju predstavljeno Moslavačko zrcalo

Nikolina Petranović i Matea Paripović

Ogranak MH Kutina predstavio je 27. veljače u prepunom Pučkom otvorenom učilištu u Kutini novi broj Moslavačkog zrcala. Posvećeno pedesetogodišnjem radu Ogranka MH Kutina, Moslavačko zrcalo odraz je rada Ogranka tijekom burnih pola stoljeća, od osnutka 1971. do 2021.


Predsjednik MH Miro Gavran  s predsjednicima i suradnicima  ogranaka Matice hrvatske

Kako su naglasili autori, Katarina Brkić i Dražen Kovačević, zrcalo je to rada Ogranka i ljudi koji su tijekom godina sudjelovali u brojnim aktivnostima. O Zrcalu su govorili urednica Marijana Horvat s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje te recenzenti Stjepan Sučić i Đuro Vidmarović, članovi Glavnog odbora Matice hrvatske. Brojne okupljene građane pozdravili su predsjednica OMH u Kutini Matea Paripović i predsjednik MH Miro Gavran, koji je naglasio važnost ogranaka i suradnju sa Središnjicom. Događaju su se pridružili i članovi nekoliko ogranaka Matice hrvatske: Daruvar, Garešnica, Koprivnica, Lipovljani, Petrinja, Sisak, Slatina, Slavonski Kobaš i Virovitica. U ime svih ogranaka nazočne je pozdravio predsjednik Ogranka iz Slavonskog Kobaša Josip Jagodar.

Skupu se obratio i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić te gradonačelnici Kutine i Popovače, Zlatko Babić i Josip Mišković. Skupu su prisustvovale i saborske zastupnice Marijana Petir i Karolina Vidović Krišto.

Glazbom su program obogatili Saša Begović-Matošković i KUD Repušnica.

Vijenac 757

757 - 9. ožujka 2023. | Arhiva

Klikni za povratak