Vijenac 756

Druga stranica, Matica hrvatska

Predsjednik Milanović sa studentima u Matici

Ured predsjednika RH


Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je 16. veljače Maticu hrvatsku, gdje se sastao s vodstvom te institucije, a potom razgovarao i sa studentima polaznicima Komunikološke škole Matice hrvatske.


Emili Ibrulj, Klaudia Jurgan, Zoran Milanović, Barbara Poslek i Vilim Kalle / Snimio MIRKO CVJETKO

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem, na kojemu su bili predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, potpredsjednici Mario Jareb i Dubravka Oraić Tolić te glavni tajnik Marijo Dominiković, razgovaralo se o njezinoj ulozi i aktivnostima, pri čemu su predsjednika Milanovića informirali i o širenju Matice hrvatske osnivanjem novih ogranaka u Hrvatskoj i BiH.

Milanović je potom razgovarao sa studenticama i studentima novinarstva s Fakulteta političkih znanosti (Emili Ibrulj, Klaudia Jurgan), Fakulteta hrvatskih studija (Vilim Kalle) i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (Barbara Poslek), polaznicima Komunikološke škole MH, koja je pokrenuta da se studentima novinarstva i komunikologije pruži dodatno izvannastavno obrazovanje s područja medija. Program KŠMH dosad je prošlo dvanaest generacija studenata, a zadnji je održan potkraj prošle godine na Korčuli.

Studenti su s predsjednikom Milanovićem razgovarali o različitim temama: o položaju studenata u hrvatskom društvu nekad i danas te o kvaliteti obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, pri čemu je predsjednik govorio i o svom iskustvu; o položaju Hrvatske u Europskoj Uniji i hrvatskim očekivanjima od članstva u Uniji; o radu političara i razlozima uključivanja u politički život Hrvatske.

Uz predsjednika Milanovića bili su posebni savjetnik za kulturu Zdravko Zima i savjetnica za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković. 

Vijenac 756

756 - 23. veljače 2023. | Arhiva

Klikni za povratak