Vijenac 756

Matica hrvatska

KOPRIVNICA – PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Nikola Tesla ispod paučine

Dražen Ernečić

U organizaciji Ogranka MH u Koprivnici i Knjižnice Fran Galović održano je u knjižnici 19. siječnja predstavljanje knjige Marija Filipa Nikola Tesla ispod paučine, u povodu 80. godišnjice smrti Nikole Tesle (Smiljan, 10. srpnja 1856–New York, 7. siječnja 1943).


Autor Mario Filipi i predsjednik OMH u Koprivnici Dražen Ernečić

Nakon pozdravne riječi ravnatelja knjižnice Karla Galinca, program je moderirao Dražen Ernečić u ime Ogranka MH. U ispunjenoj dvorani stručno-znanstvenog odjela knjižnice Mario Filipi, novinar i publicist, stopostotni invalid Domovinskog rata, stradao na vukovarskom bojištu 1991, održao je nadahnuto i ekspresivno predavanje i upoznao prisutne s brojnim i ne tako poznatim činjenicama iz života velikoga svjetskog znanstvenika naglasivši da je u njegovim očima od malih nogu Tesla bio veličanstvena ličnost i dečko koji je iz provincije otišao u Ameriku (SAD) i znanstvenim izumima prevrnuo svijet.

Posebno je važno istaknuti da su predavanje pratili i svi učenici fizikalne grupe Gimnazije Fran Galović u Koprivnici sa prof. Danijelom Kolarićem i ravnateljem gimnazije Vjekoslavom Robotićem, koji uskoro putuju u svjetski fizikalni institut CERN u Švicarsku i kojima je autor potpisao i darovao knjigu.

Vijenac 756

756 - 23. veljače 2023. | Arhiva

Klikni za povratak