Vijenac 755

Matica hrvatska

GRUDE  – NOĆ MUZEJA 2023.

Arheološko bogatstvo Gorica dostupno svima

Mario Bušić

 

Noć muzeja u Gorici održana je 27. siječnja trinaesti put u organizaciji Župnog ureda Gorica, Hrvatske franjevačke arheološke zbirke Sv. Stjepan Prvomučenik u Gorici, Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići i Ogranka Matice hrvatske u Grudama.


Izložba Magdalene Džinić Hrkač


Vodič kroz Hrvatsku franjevačku arheološku zbirku

Posjetitelji su u Gorici mogli uživati u razgledavanju izložbe slika akademske slikarice Magdalene Džinić Hrkać kao i arheoloških eksponata u Franjevačkoj arheološkoj zbirci i staroj crkvi u Gorici. Također u starom fratarskom podrumu dodijeljene su plakete za najbolje novo vino goričkih i sovićkih domaćinstava.

U sklopu manifestacije predstavljen je i Vodič kroz Hrvatsku franjevačku arheološku zbirku koji su priredili Miran Palčok i fra Ante Marić uz pomoć članova uredništva, a nakladnik je spomenuta arheološka zbirka u Gorici. Govornici u ovoj Noći muzeja u Gorici bili su fra Marin Karačić, fra Vinko Mikulić, fra Ante Marić, Ljubo Grizelj, Miran Palčok i Magdalena Džinić Hrkać. Događaj su pjevanjem, uz gitarsku pratnju Dragana Prlića, oplemenile Marija Bušić i Marija Prlić, koja je ujedno vodila cjelokupno događanje.

Vijenac 755

755 - 9. veljače 2023. | Arhiva

Klikni za povratak