Vijenac 753

Matica hrvatska

VITEZ  – PREDSTAVLJEN NOVOPOKRENUT ČASOPIS

O književnosti, kulturi i društvenim pitanjima u Vitezu

Jakov Križanović

Svečanom promocijom predstavljen je 15. prosinca prošle godine prvi broj časopisa za književnost, kulturu i društvena pitanja Lašva, u nakladi Ogranka MH u Vitezu. U kratkom vremenu od utemeljenja Ogranak MH u Vitezu etablirao se kao ozbiljna i otvorena svehrvatska udruga, a nakon osnivačke skupštine, otvaranja ureda i izložbe fotografija biskupa fra Joze Garića, promocija časopisa novo je važno postignuće. O tome je na promociji govorio predsjednik Ogranka, književnik Željko Kocaj, iznijevši buduće planove Ogranka i zahvalivši na potpori Središnjici MH te Općini Vitez, jer, kako je rekao, „bez vidljive motivacije iz Zagreba bilo bi nemoguće u svega pet mjeseci rad Ogranka podići na sadašnju razinu“.


OMH u Vitezu u novootvorenom uredu posjetili su predsjednik MH Miro Gavran i gospodarski tajnik MH Ivica Nuić

Jakov Križanović, član uredništva prvog broja Lašve, kazao je da je tema prvog broja upravo osnivanje Ogranka MH u Vitezu, a uz to časopis čine brojni eseji i prozni tekstovi, kao i kolumne u kojima autori aktualiziraju društvena pitanja od šireg značenja.

U umjetničkom dijelu programa, kojim je nazočne goste na posebno zanimljiv način vodio moderator svečanosti, profesor Vatroslav Matić, nastupili su Vanja Strukar, Ivo Jandrić i folkloraši HKD Napredak.

Ogranak su 21. prosinca u novootvorenom uredu, koji je u kratku vremenu preuređen i adaptiran, posjetili predsjednik MH Miro Gavran i gospodarski tajnik MH Ivica Nuić te su pohvalili njegov uspješan rast i razvoj.

Vijenac 753

753 - 12. siječnja 2023. | Arhiva

Klikni za povratak