Vijenac 747

Reagiranje

Reagiranje na članak Mladena Lučića Struko moja,
jadna li si
objavljen u Vijencu br. 746 od 6. listopada 2022.

Reagiranje na članak

Ivana Bakal

Poštovani gospodine Galiću,

Kao krovna strukovna udruga primijenjenih umjetnosti, moramo u zaštitu digniteta i poštovanja naših članova uložiti demanti na članak objavljen u Vašem izdanju broj 746, autora Mladena Lučića Struko moja, jadna li si, koji je ujedno i naš član Studijske sekcije kao i gospođa Irena Bekić. U članku se navodi netočna informacija da je gospođa Irena Bekić imenovana za predsjednicu Časnog suda ULUPUH-a. CITAT:

„Nedavno je još jedna strukovna udruga (ULUPUH) donijela, po mom konzervativnom i anakronom mišljenju, čudnu odluku da se Irena Bekić imenuje predsjednicom njihova Suda časti. Nemam ništa protiv kolegice Bekić, kao što ni u ludilu ne mislim da je riječ o nečasnoj osobi, ali s obzirom na još vruć i svjež slučaj izbora ravnateljice Umjetničkog paviljona mislim da nije trebala prihvatiti tu časnu dužnost.“

https://www.matica.hr/vijenac/746/struko-moja-jadna-li-si-33677/

Naime, Časni sud ULUPUH-a nije se oformio, niti je izabrao svoj saziv i svog predsjednika. Gospođa Irena Bekić, predložena je samo za kandidata za Časni sud, što u ovome trenutku, prije zasjedanja Izborne Skupštine ULUPUH-a koja će se održati tek sljedeći tjedan, tehnički ne znači da će gospođa Bekić ući u saziv tog tijela. U saziv Časnog suda ULUPUH-a sukladno Statutu ULUPUH-a ulazi samo 5 članova, a nominirano je njih 10 (10 predstavnika 10 različitih sekcija). Saziv Časnog suda bira se na Skupštini ULUPUH-a tajnim glasovanjem od strane predstavnika delegata iz 12 sekcija ULUPUH-a. Na dan Izborne skupštine neće se znati tko će biti predsjednik Časnog suda, predsjednika će izabrani saziv Časnog suda birati između sebe tek u studenom 2022. godine na svom prvom sastanku.

Najljepše Vas molimo da objavite demanti u Vašem tiskanom izdanju i na Vašem mrežnom portalu budući da je naš član, gospodin Mladen Lučić, najvjerojatnije pogrešno interpretirao zapisnik sastanka svoje sekcije na kojem nije prisustvovao (a očito nije upoznat ni sa statutom Udruge), u kojem se gospođa Irena Bekić predlaže za kandidata za člana Časnog suda ULUPUH-a ispred Studijske sekcije.

Gospodin Mladen Lučić nije kontaktirao ULUPUH kako bi provjerio točnost ovog podataka koji navodi u članku, stoga smo prisiljeni od Vas tražiti ispravak netočne informacije objavljene u Vašem izdanju.

Unaprijed zahvaljujemo.

S poštovanjem,

Ivana Bakal, predsjednica ULUPUH-a


Vijenac 747

747 - 20. listopada 2022. | Arhiva

Klikni za povratak