Vijenac 738

Matica hrvatska

KAŠTELA – KNJIŽEVNA MANIFESTACIJA

Za istinske čitatelje

Uorganizaciji Ogranka MH u Kaštelima i Gradske knjižnice Kaštela u suradnji s kaštelanskim školama održan je Đardin čitanja s piscem Mirom Gavranom i glumicom Mladenom Gavran. Đardin čitanja, književna manifestacija za poticanje čitanja, održan je u divnom ambijentu kaštela Rušinac u Kaštel Lukšiću. Miro Gavran, proslavljeni hrvatski dramatičar, romanopisac i pisac za mlade i predsjednik Matice hrvatske, tom je prilikom kazao kako mu je drago da se Đardin čitanja organizira u takvu prostoru uoči turističke sezone naglasivši: „Znamo da ljudi koji vole čitati čitaju, koji ne vole neće nikad ni zavoljeti čitanje, ali kad su mladi u pitanju, mislim da ih je potrebno motivirati u pravom trenutku, i smatram kako tu lektira u osnovnim školama igra veliku ulogu.


Mladena i Miro Gavran


Aneta Gotovac i Ivan Baranović s malim čitateljima

Uvijek sam sklon podupiranju ovakvih manifestacija, jer one su dobre i za nas pisce i književnost općenito, i za istinske čitatelje koji vole porazgovarati o književnosti.“ Gavran je govorio o svojim knjigama, s naglaskom na knjigama Zaljubljen do ušiju i Kako je tata osvojio mamu,  a njegova supruga Mladena pročitala je nekoliko njegovih pjesama.

Gosti Đardina 6. lipnja bili su glumci iz kazališne družine Ritam igre Aneta Gotovac i Ivan Baranović, koji su svoje iskustvo glume predstavili djeci. Pojasnili su kako se nositi s javnim nastupima održavši i praktični dio – vježbe govora i disanja. (OMH u Kaštelima)

Vijenac 738

738 - 16. lipnja 2022. | Arhiva

Klikni za povratak