Vijenac 736

Matica hrvatska

SVETA NEDELJA  – KONCERT

Flautistička rapsodija

Robert Palić

U okviru 9. ciklusa koncerata klasične glazbe Ogranka MH u Svetoj Nedelji, 7. svibnja u Društvenom domu Strmec održan je koncertni nastup Zagrebačkog ansambla flauta. Kišovita svibanjska subotnja večer donijela je 9. ciklusu koncerata klasične glazbe obilje kapljica emocija i radosti koje su nam priuštile 7 gracija okupljenih u Zagrebački ansambl flauta, svojim izvanrednim muziciranjem i pomno odabranim programom na koncertu naslovljenu Color of time.


Koncert Zagrebačkog ansambla flauta Color of time u Svetoj Nedelji

Nakon uvodnog govora predsjednice Ogranka MH u Svetoj Nedelji Ivane Juričić, Tamara Coha Mandić, Marija Esih, Danijela Klarić Mimica, Ivana Vukojević, Dijana Bistrović i Eva Cigić pod umjetničkim vodstvom Renate Penezić predstavile su vrlo rijedak program koji je sadržavao čak dvije prve izvedbe u Hrvatskoj – Nucleus za 7 flauta Marije Esih i Color of time za 7 flauta i tape Ivana Božičevića. Uz navedene skladbe, publika okupljena u velikom broju uživala je i u meditativnom Brindavanu za 6 flauta Rike Ishige i virtuoznoj Sinfonietti za 7 flauta Marija Miladina, dok su posebno oduševljenje izazvale Bamburia za 7 flauta Wila Offermansa i Within... za 7 flauta Iana Clarkea, prepunih alegorijsko-poetskih zvukova dalekih (metafizičkih) pejzaža.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Grada Svete Nedelje i Turističke zajednice grada Svete Nedelje.

Vijenac 736

736 - 19. svibnja 2022. | Arhiva

Klikni za povratak