Vijenac 732

Matica hrvatska

POŽEGA – IZABRANO NOVO VODSTVO

Na čvrstim temeljima prema novim obzorima

Ljiljana Marić

Anita Katić, nastavnica hrvatskog jezika u OŠ Z. Turkovića Kutjevo, nova je predsjednica Ogranka MH u Požegi. Odlučeno je to na izbornoj skupštini Ogranka 2. ožujka. Njezina zamjenica bit će dosadašnja predsjednica Ljiljana Marić. Za tajnicu je izabrana Kristina Rupert, a za članove Predsjedništva Mario Kalan, Miroslav Paulić, Marija Bajić i Nataša Puljašić.


Anita Katić, nova predsjednica Ogranka MH u Požegi

Izvješće o radu u prošloj, kao i u prethodne četiri godine mandata, podnijela je dosadašnja predsjednica Ljiljana Marić. Podsjetila je kako je i prošlu godinu obilježila epidemija koronavirusa, koja je onemogućila da se u potpunosti realiziraju neki dogovoreni programi. Osvrćući se na protekle četiri godine mandata, predsjednica Marić posebno je istaknula kako je ponosna na pokretanje nove manifestacije Večer poezije i vina Vinum et poeta, koja se održava na nacionalnoj razini. Ove godine manifestacija organizirana u suradnji s požeškim Veleučilištem treba se održati po četvrti put.

U ove četiri godine održana su brojna predstavljanja knjiga i predavanja različite tematike u suradnji s različitim ustanovama i udrugama, od Veleučilišta, Gimnazije Požega i Katoličke gimnazije, Glazbene škole, Gradskog muzeja Požega, Gradskog kazališta Požega, Gradske knjižnice, Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Požegi, požeške vojarne, Požeške biskupije, udruge Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita, požeške Udruge dragovoljaca Domovinskog rata i dr. Kada je u pitanju nakladništvo Ogranka, u ove četiri godine tiskano je dvanaest knjiga različite tematike, a tri su već spremne za tisak. Ljiljana Marić zahvalila je svima koji su proteklih godina na bilo koji način pomogli radu Ogranka.

Potporu radu Ogranka MH u Požegi prigodnim riječima dali su gradonačelnik Požege Željko Glavić i zamjenik županice Fardinand Troha, članovi požeškog Ogranka. Zahvaljujući na izboru nova predsjednica Anita Katić izrazila je nadu da će novo rukovodstvo nastaviti uspješno raditi kao i prethodno te najavila Dane Matice hrvatske u Požegi i ostale programe u ovoj godini. U glazbenom dijelu programa Skupštine nastupila je Klapa sv. Lovro.

Vijenac 732

732 - 24. ožujka 2022. | Arhiva

Klikni za povratak