Vijenac 731

Matica hrvatska

JASTREBARSKO  – BAL POD MASKAMA

Nastavak tradicije krabuljnih plesova

Klementina Škrabe

U Domu kulture Jastrebarsko 26. veljače u organizaciji Ogranka MH u Jastrebarskom, Kazališta Škrabe i Kreativnog studija Zvrk održan je Kazališni bal pod maskama. Glumice i glumci Kazališta Škrabe izveli su programe koji su sami pripremili, a nakon toga stručni žiri dodijelio je nagrade najboljima. Za sve prisutne pripremljene su krafne, sokovi i glazba za ples. Održavanje događanja pomogli su obrt Luxor informatički poslovi vlasnika Luke Hrkovića te tvrtka Party baloni vlasnice Anite Krcivoj, a Bal se održao uz podršku Centra za kulturu Jastrebarsko.


Na Balu pod maskama u Jastrebarskom sudjelovala su djeca od četiri do šesnaest godina

Žiri u sastavu Nino Škrabe (umjetnički voditelj Kazališta), Maria Špikić (kazališna kostimografkinja), Luka Hrković (tehnički suradnik), Gabriela Medved Tadić (plesna asistentica), Martina Rak (bivša glumica) te Andrija Ferko, Ena Jurković i Ella Šebina (glumci Kazališta Škrabe koji nisu nastupili u programu) imali su težak posao. Naime, glumice i glumci od četiri do šesnaest godina potrudili su se kako bi na najbolji način predstavili svoje maske, plesove, glumačke i pjevačke točke. Za scenografiju, ton i rasvjetu Bala pobrinuo se Dominik Sečen uz tehničku podršku Maje Žalac, Lovre Valečića i Tina Tutića, a snimatelj i fotograf bio je Matija Grgas. Kroz program je vodio popularni jaskanski glumac Niko Pavelić, a osmislila ga je voditeljica Kazališta Klementina Škrabe.

Bal se nastavlja na tradiciju popularnih krabuljnih plesova koji su se u Jastrebarskom održavali 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća. Nadamo se da će se s jednakim uspjehom (i s publikom) održati i sljedeće godine. Ansamblu Kazališta Škrabe koji čini 70-ak mladih glumica i glumaca sada predstoje završne probe za premijerne izvedbe predstave 101 dalmatiner, koja će se u Jastrebarskom moći pogledati potkraj mjeseca.

Vijenac 731

731 - 10. ožujka 2022. | Arhiva

Klikni za povratak