Vijenac 730

Matica hrvatska

Kutina – uz Međunarodni dan močvara
i močvarnih staništa

Budućnost na rubu močvare

Matea Paripović

U Prijamnom centru Parka prirode Lonjsko polje u selu Repušnica održana je 2. veljače već tradicionalna manifestacija Budućnost na rubu močvare. Poruku Ramsarske konvencije izložila je Marijana Kapa u ime Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Ogranak MH u Kutini kao suorganizator događaja pridružio se predstavljanjem izdanja Franka Miroševića Hrvatska seljačka stranka u Moslavini od 1905. – 1941. Knjigu je uz autora predstavio i recenzent Dražen Kovačević. Izložena je tema regulacije Lonjskog polja i puštanja stoke na ispašu.


Tradicionalna manifestacija kojom se ukazuje na potrebu očuvanja močvara i močvarnih staništa

Predstavljeno je i drugo izdanje knjige dječje poezije u nakladi Ogranka MH u Kutini. Autorica Kristina Kovačić bila je nažalost spriječena, a knjigu je predstavila urednica Katarina Brkić. Knjiga je obogaćena dječjim ilustracijama. Pročitano je nekoliko pjesama, a neke su od njih o Lonjskom polju.

U ime Parka prirode Lonjsko polje govorila je Valerija Hima i naglasila ulogu Matice hrvatske u očuvanju i promociji močvarnog staništa. Prisutnima se obratila i predsjednica Ogranka Matea Paripović zahvalivši Gradu Popovači što je prepoznao rad Ogranka i omogućio financijsku potporu u izdavanju knjige Kristine Kovačić.

 

Vijenac 730

730 - 24. veljače 2022. | Arhiva

Klikni za povratak