Vijenac 727

Matica hrvatska

ĐURĐEVAC  – POVELJA GRADA ĐURĐEVCA

Priznanje Ogranku za 30. obljetnicu

Nikola Cik

U godini kada se navršava 30 godina od njegova osnutka Ogranak MH u Đurđevcu nagrađen je Poveljom Grada Đurđevca. Budući da zbog nepovoljne epidemiološke situacije u proljeće, u povodu Dana Grada i blagdana sv. Jurja, nije održana svečana dodjela javnih priznanja, ona je organizirana 28. listopada u Domu kulture u Đurđevcu. Tada su predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i gradonačelnik Hrvoje Janči uručili priznanje predsjedniku OMH u Đurđevcu Vladimiru Miholeku.


Gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Ogranka MH u Đurđevcu Vladimir Miholek i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković / Izvor Grad Đurđevac

Povelja je Ogranku dodijeljena za doprinos razvoju kulture i promicanju ugleda grada Đurđevca tijekom tri desetljeća postojanja. Izdavačka djelatnost OMH u Đurđevcu iznjedrila je dvadesetak samostalnih izdanja, a osim knjiga tradicionalno izdaje i kalendar-plakat poezije sa svrhom popularizacije pjesnika iz tzv. đurđevečkoga književnoga kruga. Usto Ogranak organizira predstavljanja novih knjiga i časopisa i javna predavanja.

Vijenac 727

727 - 13. siječnja 2022. | Arhiva

Klikni za povratak