Vijenac 725 - 726

Matica hrvatska

Sarajevo –  Dani Matice hrvatske

Talenti mladih umjetnika

Ivica Mršo

Okosnicu ovogodišnjih Dana MH u Sarajevu činilo je tradicionalno predstavljanje stvaralaštva mladih. Pisanom riječju – prozom i poezijom predstavilo se 66 srednjoškolaca iz petnaest sarajevskih srednjih škola. Prisutne je pozdravio potpredsjednik Ogranka MH u Sarajevu don Ivica Mršo, a čestitku i potporu Ogranku pismeno je poslao i predsjednik MH Miro Gavran.


Izložba fra Petra Perice Vidića
na Danima MH u Sarajevu

Zatvaranju manifestacije 1. prosinca uz učenike, nastavnike i roditelje prisustvovao je i Samir Avdić, ministar za kulturu i sport Kantona Sarajevo. Dodijeljene su tri nagrade za prozne radove i tri nagrade za poetske radove. Komisija je izdvojila i dva rada uručivši im posebna priznanja. Nagrade je uručio ministar Avdić izrazivši divljenje mladim talentima. Učenici iz 23 osnovne škole predstavili su se likovnim radovima te je tom prigodom svakom učeniku i likovnim sekcijama svake škole uručen poklon, katalog njihovih radova i monografija akademika fra Petra Perice Vidića.

Tijekom održavanja manifestacije nastupali su glazbeni sastavi sarajevskih gimnazija. U prostoru Collegium Artisticum bila je postavljena i izložba akademika Petra Vidića, počasnog predsjednika OMH u Sarajevu, kao poticaj mladim umjetnicima da ustraju u likovnom izražavanju. 

Vijenac 725 - 726

725 - 726 - 16. prosinca 2021. | Arhiva

Klikni za povratak