Vijenac 707

Društvo

Poslodavci su se uključili u obnovu kulturnih institucija oštećenih potresom na Banovini

HUP donirao sto tisuća kuna za obnovu Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku

REDAKCIJA

Nakon brojnih glazbenika i glazbenih institucija i Hrvatska udruga poslodavaca priključila se donaciji sredstava za obnovu Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. Iz teško oštećene škole u razornom potresu na Banovini u prosincu prošle godine spašeni su instrumenti, među kojima je i vrijedan glasovir Steinway, a škola je privremeni dom pronašla u Domu Rafinerije nafte Sisak koji im je Ina ustupila na korištenje.

Hrvatska udruga poslodavaca 29. ožujka donirala je 100.000 kuna za obnovu škole, a taj je novac HUP-u došao od europskih udruženja poslodavaca kojima se naša udruga obratila za pomoć neposredno nakon tragičnih događaja, priopćili su iz HUP-a.


Učenica Sara Kolar ispred Glazbene škole
Frana Lhotke u Sisku / Izvor Facebook

Nakon što je u prosincu inicirala prikupljanje sredstava za donaciju za pomoć području Siska, Petrinje, Gline i okolnim mjestima znatno oštećenim razornim potresom, Hrvatska udruga poslodavaca kontaktirala je velika europska nadnacionalna udruženja poslodavaca kojih je i HUP član sa zamolbom da informiraju svoje članice, poduzetnike i poslodavce svih zemalja Europe o katastrofalnim posljedicama koje je ostavio razoran potres te ih pozovu na donacije i pomoć u obnovi razrušenih krajeva.

Iz HUP-a su naglasili kako je u toj akciji ukupno prikupljeno 100.000 kuna koja su odlučili donirati spomenutoj školi kao jednoj od ustanova koje su pretrpjele najveću štetu u zemljotresima. Naime, Glazbena škola Frana Lhotke u Sisku smještena je u prostoru nekadašnje sinagoge, u zgradi izgrađenoj 1880, jednoj od najstarijih građevina u gradu.

Sredstva je ravnatelju škole Tomislavu Ivšiću uručio glavni direktor HUP-a Damir Zorić. „Podrška europskih poslodavačkih udruženja neizmjerno nam znači u ovom trenutku i pokazuje dobru volju svih poslodavaca Europe koji prepoznaju potrebu za pomoći najugroženijima. Odlučili smo se za GŠ Frana Lhotke jer su nas dirnuli prizori učenika koji sviraju pred razrušenom školom, viđeni neposredno nakon tragičnog događaja“, izjavio je Damir Zorić, glavni direktor HUP-a.

Akcija je nastavak prosinačke inicijative HUP-a u koju su se aktivno uključile brojne tvrtke članice HUP-a te su prikupile više od 1,35 milijuna kuna donacija članova. Osim toga, isporučeno je i više od 35 milijuna kuna vrijednosti izravnih donacija u novcu, građevinskom i sanitetskom materijalu, robi i uslugama razorenom području. HUP je od ukupnog iznosa koje je prikupio 50 posto sredstava donirao s namjenom obnove Odjela pedijatrije Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku, a po 25 posto za obnovu Osnovne škole u Glini i Dječjeg vrtića Petrinjčica u Petrinji.

Vijenac 707

707 - 8. travnja 2021. | Arhiva

Klikni za povratak