Vijenac 677

Matica hrvatska

Mladi glazbenici u MH

Nadahnuti osječki studenti

Zlatko Stahuljak

Na prvom ovogodišnjem koncertu ciklusa Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj 27. siječnja nastupili su solisti na tamburi Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, studenti bisernice i brača koji su osvojili mnogobrojne nagrade na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima i kao solisti i u kategorijama komorne glazbe.


Dominik Milošević u MH / Snimio MIRKO CVJETKO

U glazbenu večer publiku je uveo Hrvoje Harkanovac (bisernica), koji je izveo Toccatu Girolama Frescobaldija i Humoresku Jevgenija Avksentjeva. Valtzer fantastico Enrica Marucellija u aranžmanu Vice Zirduma izveo je Renato Škarec (brač, a Ivan Antičević (bisernica) odsvirao je Allegro non troppo iz Koncerta u G-duru, op. 13 Friedricha Seitza i poznatu skladbu Josepha Hectora Fiocca Allegro za violinu i glasovir.

U središnjem dijelu koncerta nastupio je Martin Marijanović (brač) i izveo trostavačnu Sonatu za violinu i klavir Edvarda Griega. Uslijedili su Fran Pogrmilović (brač) izvevši vlastito djelo Tebi kojoj pišem i Dominik Milošević na bisernici sa skladbom Malaguena, op. 21, br. 1 Pabla de Sarasatea. Za kraj koncerta Luka Juriša (brač) odsvirao je Scherzo iz Souvenir d’un lieu cher, op. 42 P. I. Čajkovskog.

S Martinom Marijanovićem nadahnuto je za glasovirom nastupila studentica Nikolina Tomić, a s ostalim solistima s punom predanošću Matea Matić, suradnica na Akademiji u Osijeku.

Publika je uživala u prvorazrednim izvedbama na koje mogu biti ponosni i mentori ovih nadarenih mladih glazbenika: profesori Vladimir Vladimirov, Sanja Drakulić i Mia Elezović te asistenti Darko Čuvidić, Zlatko Galik, Marijo Zbiljski i Vice Zirdum.

Iskrene čestitke Osječanima za razinu izvedenih djela na gostovanju u Zagrebu.

Vijenac 677

677 - 13. veljače 2020. | Arhiva

Klikni za povratak