Vijenac 641

Kazalište

Ugledna nagrada Marti Medvešek

Redakcija

Institut Adam Mickiewicz, poljski nacionalni institut za kulturu, na natječaju održanu od 25. lipnja do 10. kolovoza, bio je u potrazi za audioradovima koji najuspješnije omogućuju slušateljima da urone u priču.


Marta Medvešek

Cilj natječaja jest podizanje svijesti o mogućnostima narativnih audioformi te promocija najzanimljivijih audioproducenata iz srednjo- i istočnoeuropske regije. Natječaj je organiziran u suradnji s web-platformom Radio Atlas, kao dio popratnih događanja konferencije Digital Cultures. koja se održava u Varšavi 24. i 25. rujna. Kako, prema uvjerenju organizatora, najzanimljivije priče nastaju u dodiru naizgled nepovezanih područja stvaralaštva, ovogodišnju su konferenciju odlučili posvetiti hibridnim formama u digitalnom svijetu.

Dobitnici prve tri nagrade dobili su poziv na sudjelovanje na konferenciji, gdje je svečano predstavljen pobjednički rad zagrebačke autorice Marte Medvešek pod naslovom Gastarbajteri 2.0.

Po završetku konferencije rad će biti dostupan na web-platformi Radio Atlas, koja djeluje kao „engleski dom za audioradove iz cijeloga svijeta“. Na stranicama Radio Atlasa posjetitelji tako mogu slušati audiodokumentarce, drame i sound art radove na jezicima koje nužno ne govore i ne razumiju – s engleskim podnaslovima.

Na natječaju mogli su sudjelovati autori iz Armenije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Estonije, Gruzije, Hrvatske, Letonije, Litve, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rusije, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.

Vijenac 641

641 - 27. rujna 2018. | Arhiva

Klikni za povratak