Vijenac 625

Glazba

6. međunarodno pijanističko natjecanje
Svetislav Stančić

Nagrađeni mladi pijanisti

REDAKCIJA

Na 6. međunarodnom pijanističkom natjecanju Svetislav Stančić, koje se u Zagrebu održavalo od 3. do 8. veljače, pod pokroviteljstvom Ministarstvu kulture RH te Gradskog ureda za kulturu Zagreba, sudjelovali su mladi pijanisti iz cijeloga svijeta.

Prema odluci žirija u sastavu: Eugen Indjic, predsjednik, Natalia Trull, Naum Grubert, Dina Yoffe, Vladimir Krpan, Ida Gamulin i Martina Filjak, prva nagrada nije dodijeljena.

Drugu nagradu od 20.000,00 kuna i diplomu osvojio je Aleksandar Raos (Srbija), treću u iznosu od 10.000,00 kuna i diplomu osvojili su Ivan Vihor Krsnik Čohar (Hrvatska) i Vasil Kotis (Ukrajina).

Četvrtu nagradu u iznosu od 4.000,00 kuna i diplomu osvojio je Junichi Ito (Japan), a diplome za 5. i 6. mjesto dobili su Yurika Kimura (Japan) i Dmitrij Judin (Rusija).

Posebne nagrade osvojili su opet Dmitrij Judin (Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu zadane skladbe hrvatskog autora Borisa Papandopula, Capriccio), Ivan Vihor Krsnik Čohar (Dubrovačkog simfonijskog orkestra najbolje plasiranom hrvatskom natjecatelju) i Aleksandar Raos iz Srbije čak dvije, Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije za najbolju suradnju prema ocjeni samih glazbenika i nagradu publike u obliku srebrnjaka s motivom Zagreba kao najbolji finalist.

Sedmo međunarodno pijanističko natjecanje Svetislav Stančić, najavljeno je, održat će se opet u Zagrebu 2022.

Vijenac 625

625 - 15. veljače 2018. | Arhiva

Klikni za povratak