Vijenac 605

Druga stranica

Izabran novi glavni urednik izdanja Matice hrvatske

Luka Šeput na čelu Matičina nakladništva

Redakcija

U petak 5. svibnja Glavni odbor Matice hrvatske imenovao je Luku Šeputa za novoga glavnog urednika Matičina nakladništva. Na čelu najvažnijeg odjela Matice hrvatske Šeput je zamijenio Romanu Horvat, koja je izdavanje Matičinih knjiga vodila od 2010. godine.

Šeput je izlažući svoj program istaknuo da Maticu hrvatsku vidi kao nacionalnog nakladnika najvišega ranga koji u svom nakladničkom repertoaru mora objavljivati najbolja djela hrvatske i svjetske humanističke literature, suvremenu hrvatsku književnost te zanemarene bisere svjetske književnosti koji dosad nisu bili prevedeni na hrvatski jezik ili su im prijevodi zastarjeli. „Želim da Matičine knjige i u pogledu kvalitete naslova, i u pogledu jezika kojim su pisane, i u pogledu likovnoga oblikovanja postavljaju najviše standarde i uzuse u hrvatskome nakladništvu kako bismo ostali vjerni svojoj tradiciji i visokoj ljestvici koju su nam postavili stari matičari“, zaključio je.

Luka Šeput bio je glavni urednik Vijenca od 2009. godine. Za v. d. glavnog urednika najstarijeg hrvatskog lista za kulturu i umjetnost izabran je Goran Galić, dojučerašnji Šeputov zamjenik.

Redakcija

Vijenac 605

605 - 11. svibnja 2017. | Arhiva

Klikni za povratak