Vijenac 582

Druga stranica

Nova dužnost Ivana Repušića

Redakcija

Kao što je poznato, maestro Ivan Repušić, nedvojbeno najuspješniji hrvatski dirigent mlađega naraštaja, gradi i dalje svoju uspješnu međunarodnu, ponajprije njemačku karijeru.

Nakon što od ove jeseni preuzima već ugovorenu dužnost generalnoga muzičkog direktora Državne opere u Hannoveru, nedavno je objavljeno da je u Münchenu maestro Ivan Repušić potpisao ugovor kojim od rujna 2017. postaje i novi šef dirigent Minhenskoga radijskog orkestra. Naime, u Münchenu uz tradicionalni, godinama djelatan, Simfonijski orkestar Bavarskog radija, postoji i Minhenski radijski orkestar, koji kao glazbeno tijelo ostvaruje važan dio bogate glazbene produkcije te radijske kuće, kao što i sudjeluje u bogatom koncertnom životu glavnoga grada Bavarske, istodobno velike europske kulturne metropole.

Do tog ugovora došlo je nakon dva angažmana koji je maestro Repušić imao s Minhenskim radijskim orkestrom, i to pri koncertnoj izvedbi Puccinijeve opere La rondine i Silvestrovskim koncertom. Kako izjavljuje mastro Repušić, na tim je nastupima stvorena ona prava umjetnička veza dirigenta i orkestra koja se može smatrati poticajnim skladom pa ne čudi Repušićeva izjava pri potpisivanju ugovora s Minhenskim radijskim orkestrom da se raduje stvaranju glazbe s tim svojim budućim orkestrom, kao i suradnji s Bavarskim radijem.

Vijenac 582

582 - 23. lipnja 2016. | Arhiva

Klikni za povratak