Vijenac 571

Druga stranica

UZ 66. filmski festival u Berlinu

Ogresta na Berlinalu

Goran Galić

Film Zrinka Ogreste S one strane uvršten je u službeni program jednoga od najuglednijih filmskih festivala na svijetu, koji će se šezdeset i šesti put održati u Berlinu od 11. do 22. veljače. Ogrestin novi film bit će prikazan u okviru programa Panorama na Valentinovo 14. veljače, što će ujedno biti njegova svjetska premijera.

Program Panorama, tradicionalno usmjeren na filmove s jakim autorskim vizijama, prikazat će osamnaest cjelovečernjih igranih filmova. Tako će se Ogresta ove godine naći u konkurenciji uglednih svjetskih redatelja poput Waynea Wanga ili Daniela Burmana, a glavni glumci Ogrestina filma, Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, moći će se odmjeriti sa svjetski poznatim imenima kao što su Julianne Moore, Ethan Hawke, Takeshi Kitano ili Michael Peña. 

S one strane napeta je psihološka drama nastala prema scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se s djecom prije dvadeset godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon neočekivana poziva na površinu ispliva tajna koju je sve te godine nastojala skriti. Uz Kseniju Marinković i Lazara Ristovskog u ostalim se ulogama pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić. 

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije, a hrvatska je premijera planirana za ožujak. Produkciju potpisuje zagrebački Interfilm u suradnji sa Zillion filmom iz Beograda i HRT-om.

Vijenac 571

571 - 21. siječnja 2016. | Arhiva

Klikni za povratak