Vijenac 556

Druga stranica

Gavranov komad u Avignonu

Redakcija

Predstava Mire Gavrana Sve o ženama, koja je prošle godine u lipnju premijerno izvedena u Parizu sa zamjetnim uspjehom kod publike i kritike u produkciji Compagnie du soir u kazalištu s Montmartrea Le Funambule, ovoga ljeta će zaigrati na glasovitom međunarodnom kazališnom festivalu Off Avignon od 4. do 26. srpnja.

 


Miro Gavran

 

Tekst su na francuski prevele Anica Falamic-Brochoire i Tsolinee Vacher. Redatelj predstave je Etienne Chevrel, dok u glavnim ulogama nastupaju Fanny Honore, Friedrique Renda i Tsolinee Vacher. Gavranova drama smještena je u današnji Zagreb i u njoj tri glumice igraju svaka po pet različitih uloga u pet priča prožetih snažnim emocijama i humorom,  pružajući gledateljima uvid u intimni život suvremenih žena. Sve o ženama do sada su imale četrdeset premijera na pozornicama od Zagreba, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, pa sve do New Yorka, Rio de Janeira,  Mumbaija, Krakova, Praga, Bratislave, Rige…

Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 38 jezika, a po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od  300 kazališnih premijera diljem svijeta, dok su njegove predstave imale više od nevjerojatnih tri milijuna gledatelja.

Vijenac 556

556 - 24. lipnja 2015. | Arhiva

Klikni za povratak