Vijenac 541

Matica hrvatska

Foto vijest

Izaslanstvo Matice hrvatske u Splitu

 


Stjepan Damjanović, nadbiskup Marin Barišić, Stipe Botica, Zorislav Lukić i Trpimir Jurkić

 


Predsjednik MH Stjepan Damjanović i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja

 

Izaslanstvo Matice hrvatske, koje su činili predsjednik Stjepan Damjanović, potpredsjednik Stipe Botica i glavni tajnik Zorislav Lukić, posjetilo je Ogranak Matice hrvatske u Splitu u kojem se otvoreno i konstruktivno razgovaralo o poteškoćama Ogranka, o njegovoj budućoj djelatnosti i o suradnji sa Središnjicom.

Izaslanstvo (kojemu se pridružio predsjednik splitskoga ogranka Trpimir Jurkić) primilo je u Nadbiskupskom dvoru splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U ugodnom razgovoru predsjednik Damjanović i njegovi suradnici predstavili su rad Matice hrvatske i naglasili potrebu međusobne suradnje kulturnih ustanova u Hrvatskoj i njihovu suradnju s crkvenim ustanovama. Nadbiskup je podupro te stavove i poželio da Matica u društvu dobije mjesto kakvo njezin rad i njezina tradicija zaslužuju.

Matičino izaslanstvo je primio i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja. Matičari su zahvalili županu za pomoć splitskom ogranku i zamolili za potporu u ostvarivanju budućih programskih ciljeva. Župan je za zanimanjem saslušao obavijesti o radu Matice hrvatske i obećao pomoć u skladu s nimalo lakim položajem u kojem se Županija nalazi.

Vijenac 541

541 - 27. studenoga 2014. | Arhiva

Klikni za povratak