Vijenac 518

Matica hrvatska

OGRANaK U SVETOJ NEDELJI

Uspješna godina

Goran Galić

Mladi Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji 12. prosinca proslavio je prvi rođendan. Svečanost u Gradskoj vijećnici okupila je brojne uzvanike, a na programu su bili i predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Pentek te Zorislav Lukić, glavni tajnik MH.

Djelatnost Ogranka predstavio je njegov predsjednik Ivica Kapuđija izlaganjem s nizom fotografija koje su svjedočile o iznimnim aktivnostima Ogranka: od druženja uz poeziju, preko zimske avanture u dvorcu obitelji Erdödy u Kerestincu i obilježavanja 440. godišnjice bitke kod Kerestinca do Korizmenoga koncerta. Članovi Ogranka u svibnju su priredili Matični triptih – pokrenuta je likovna kolonija, otvorena Čitaonica Ogranka, postavljena spomen-ploča uz kip na svetonedeljskom trgu i održano predavanje o Anti Starčeviću. Središte ljetnih događanja postao je dvorac Erdödy, gdje je održan 2. susret klapa, Festival ljubavne poezije, vina i meda i Tamburaška večer. Ogranak je tijekom godine ugostio i važne predavače.

U sklopu rođendanske proslave otvorena je likovna izložbu Druga stvarnost članice Ogranka Jasminke Banušić, dok su glazbeni program izveli sopranistica Matea Mužinić i bas Robert Palić, uz klavirsku pratnju voditeljice Glazbenog odjela Ogranka Martine Mičije Palić. Adventski koncert s nastupima japanske sopranistice Mayumi Kamei, basa Roberta Palića i pijanistice Barbare Bego Bojić održan je 15. prosinca u župnoj crkvi Presvetog Trojstva.

Vijenac 518

518 - 9. siječnja 2014. | Arhiva

Klikni za povratak