Vijenac 510

Likovna umjetnost

Likovni globus

Marko Kružić

Memoari Valentine Stepan

Zagreb – Izložba Memoari Valentine Stepan otvorena je u zagrebačkoj Galeriji VN. Iz Galerije javljaju kako se umjetnica za hommage uspomenama napajala na samu izvoru gdje je za nju sve započelo: na uspomenama iz djetinjstva. One se sastoje od uspomena, znanja, pročitanih tekstova, sjećanja, fotografija i ostalih različitih životnih zabilješki. Sakupljene memorije pohranjene su u ovom radu, apstrahirane i komprimirane te poput tetrisa složene na zidove, pod, pokućstvo… Stepanine Memoare pogledajte do 27. rujna te se informirajte na www.kgz.hr.

Poruka Nike Radić

Pula – Udruga MMC Luka organizator je samostalne izložbe Poruka Nike Radić otvorene u Galeriji Anex. Izložba je dio novoga višegodišnjeg projekta umjetnice predstavljena potkraj kolovoza u Berlinu.

U trogodišnjem projektu koji se planira realizirati kao serija izložbi te knjiga i film koji dokumentiraju razvoj umjetničkog djela i transformacije umjetničkog procesa, središnji je interes usmjeren upravo na transformacije umjetničkog djela i situacije koje se izmjenjuju uz participaciju i interpretaciju sudionika. Kustosica je izložbe Branka Benčić, a radove možete razgledati do 25. rujna. Više na www.mmcluka.hr.

Budenovi 3D graffiti

Zagreb – U Galeriji Vladimir Filakovac otvorena je izložba grafičkog dizajnera Krešimira Budena pod naslovom 3D graffiti. Krešimir Buden alias 2Fast jedan je od rijetkih umjetnički preživjelih veterana zagrebačke umjetnosti grafita.

Darko Bekić piše kako je Buden odavno prevladao razliku između spontanog, izvornog oblikovanja grafita i akademskog, umjetničkog stvaranja. Pored jednoga njegova djela svakodnevno prolazimo u Branimirovoj ulici, a izložba je otvorena do 26. rujna. Više informacija potražite na www.ns-dubrava.hr.

Popijačevi Prostori čuda

Varaždin – Prostor Galerije starih i novih majstora ugošćuje izložbu Prostori čuda kipara Petra Popijača. Kustosica izložbe Elizabeta Igrec ističe kako je riječ o autoru koji stvara umjetnost otvorenih granica, nesputanih ideja i misli, u potpuno slobodnoj, kreativnoj igri. Njegovo stvaralaštvo obilježeno je eksperimentiranjem na polju likovnosti, u tehnikama i tematici, opredmećenu u uporabi raznovrsnih materijala, kao i dodatnih medijskih pomagala. Skulpture, crteže i prostorne instalacije možete pogledati sve do 6. listopada. Ostalo potražite na www.gmv.hr.

Nylon Domagoja
Burilovića

Rovinj – Izložba Nylon Domagoja Burilovića otvorena je u Galeriji Zavičajnoga muzeja grada. Postavljeni radovi sastavljeni su od osnovnih skulptorsko-slikarskih struktura, gdje su objekti istovremeno skulptura u prostoru, kao i reljef, odnosno slika-objekt na zidu. On serijom od tri rada iznosi „princip zagađenja najlonskim vrećama za smeće u diskursu umjetnosti, mode i svakodnevice“. Burilovićevu izložbu, koja je rezultat prošlogodišnje nagrade Likovne kolonije za mladog umjetnika, možete pogledati do 25. rujna te na www.muzej-rovinj.com.

Vijenac 510

510 - 19. rujna 2013. | Arhiva

Klikni za povratak