Vijenac 494

Kazalište

Kazališni globus - Hrvatska

Lidija Zozoli

Bolest smrti u Teatru &TD

Kazališna udruga frustruranih redatelja (Kufer) najavljuje novu predstavu realiziranu u suradnji s Teatrom &TD, koje je premijera 7. veljače u &TD-ovoj polukružnoj dvorani. Predstava Bolest smrti, koju je, prema romanu Marguerite Duras, dramaturški obradio i na scenu postavio redatelj Saša Božić, nastala je na inicijativu mladih studenata glume Milice Manojlović i Romana Nikolića, čija je predstava Sjeti me se kad se okreneš bila nadahnuće i podloga rada na tom, drugom zajedničkom, projektu.


Virkas 2013. u Kazalištu Virovitica


Deveti Virovitički kazališni susreti (Virkas) započet će 8. veljače premijerom Williamsove Mačke na vrućem limenom krovu u režiji Same M. Streleca (na programu još 16. 2). U mjesec dana koliko susreti traju Viroviticu, ali i Suhopolje, Slatinu, Orahovicu, Voćin i Pitomaču, pohodit će domaće i strane kazališne produkcije, a kao poseban dodatak ove godine najavljen je i koncert grupe Vatra i prijatelji (1. 3). Gostovanja Slovenskoga ljudskog gledališča iz Celja (Matjaž Zupančić, Schocking shopping, 9. 2), Teatra kabare Tuzla (L. N. Tolstoj, Krojcerova sonata redatelja N. Bradića, 15. 2), Pozorišta Zoran Radmilović Zaječar (N. Romčević, Karolina Nojber redatelja Miloša Jagodića, 22. 2) i Knjaževačko srpskog teatra Kragujevac (R. Bean, Jedan čovek, dvojica gazda redatelja N. Bradića, 2. 3) zacijelo će poboljšati kazališne veze u regiji. Domaće predstave dolaze iz Zagreba (GD Histrion, Teatar Exit, DK Gavella, SK Kerempuh), Rijeke, Šibenika, Čakovca, Koprivnice, Siska, Velike Gorice, Vinkovaca i Varaždina. Kao posebnu zanimljivost programa izdvajamo gostovanje predstave Push up 1-3 Rolanda Schimmelpfenninga u režiji Darija Harjačeka, koju je, u suradnji s HNK-om u Šibeniku, realiziralo Kazalište Gavella, a prije zagrebačke premijere izvest će je u Šibeniku (14. 2) i u Virovitici (23. 2).


Diplomac u Komediji


Diplomac Terryja Johnsona, prema romanu Charlesa Webba, odnosno prema filmskome scenariju poznatog i Oscarom nagrađena filma, od 13. veljače premijerno će zaigrati u kazalištu Komedija u režiji Aide Bukvić te prijevodu i dramaturškoj obradi Zinke Kiseljak. Kako na kazališnim daskama može izgledati priča o mladom studentu i njegovoj ljubavi prema gospođi Robinson, pokazat će ansambl predstave koji čine Ivan Magud, Sanja Marin, Davor Svedružić, Ana Kraljević, Ivica Zadro, Vanja Ćirić i Dražen Bratulić.


Schimmelpfenning u Šibeniku


U suradnji s dramskim kazalištem Gavella, HNK u Šibeniku najavljuje 14. veljače premijeru predstave Push up 1-3 u režiji Darija Harjačeka. Dramaturg predstave je Dubravko Mihanović, a scenografi Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić. Dio Gavellina ansambla Schimmelpfenningom se bavio najprije u Zagrebu, zatim u Šibeniku, gdje će biti premijera, a prije zagrebačke premijerne izvedbe predstavu će igrati i u Virovitici. U predstavi glume Jakov Bilić, Barbara Nola, Antonija Stanišić Šperanda, Amar Bukvić, Bojana Gregorić Vejzović, Zoran Gogić, Sven Šestak i Ivana Bolanča.

Vijenac 494

494 - 7. veljače 2013. | Arhiva

Klikni za povratak