Vijenac 489

Kazalište

Kazališni globus - Hrvatska

Lidija Zozoli

Petar Pan u INK-u


Pula – Istarsko narodno kazalište u Puli početkom prosinca imat će premijeru Petra Pana u režiji i koreografiji Andreje Gotovina. Poznatu pripovijest Jamesa M. Barrieja za scenu je prilagodila Mirjana Peršić, koja je i autorica tekstova songova. Predstava će premijerno biti izvedena 6. prosinca, a u njoj nastupaju polaznici dramskih studija, mladi izvođači koji će najmlađima u prednovogodišnje vrijeme ispričati plesno-pjevnu priču o djeci obitelji Darling i njihovu neobičnom Letećem prijatelju i Izgubljenim dječacima iz Nigdjezemske.


Shakespeare u HNK-u


Zagreb – Druga ovosezonska premijera Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Shakespeareova je komedija Na tri kralja ili kako hoćete, koju na scenu postavlja čest gost iz Makedonije Aleksandar Popovski. Jedna od najizvođenijih Shakespeareovih drama govori o ljubavi, a kako se zaplet temelji na travestiji i zamjeni identiteta, mnoštvo intriga i smiješnih ljubavnih kombinacija u neobičnoj priči o bratu i sestri, blizancima koji će naći svoju sreću na obalama Ilirije, sigurno će mnogima biti dovoljan razlog za odlazak u kazalište. Premijera je najavljena za 7. prosinca.


Arapska noć u HNK-u


Varaždin – Drama Arapska noć Ronalda Schimmelpfenninga premijerno će u prosincu biti izvedena kao koprodukcija između Centra za kulturu Čakovec i varaždinskoga kazališta. Redatelj i prevoditelj Dubravko Torjanac s Hanom Hegedušić, Ines Bojanić, Ivicom Pucarom, Zdenkom Brlekom i Darkom Plovanićem publiku će povesti na „uzbudljivu avanturu s neizvjesnim završetkom“, koja se razvija u trenutku kada sasvim obična građanska priča prerasta u bajku u kojoj se pred gledateljem pojavljuju slike iz Tisuću i jedne noći, a rašomonski moment različitih percepcija stvarnosti ne zbunjuje samo likove u predstavi nego i pred gledatelja postavlja pitanje o „čvrstoći zidova“ vlastite stvarnosti.


Vijenac 489

489 - 29. studenoga 2012. | Arhiva

Klikni za povratak