Vijenac 485

Likovna umjetnost

Likovni globus

Marko Kružić

Tražim posao

Milijane Babić


– U Malom salonu otvorena je izložba Tražim posao Milijane Babić. Novi je projekt nastajao tijekom posljednjih godinu i pol i bavi se istra×ivanjem tr×iÜta rada u domaćem kontekstu, a doslovno znači potragu za zaposlenjem. Izla×ući samu sebe kao radnu snagu, Milijana Babić izaziva nekontrolirane uvjete i na vlastitoj ko×i bilje×i pro×ivljene situacije. Tijekom projekta promijenila je viÜe radnih mjesta i sve je to dokumentirano audio-, foto- i videozapisima, predstavljenima na izlo×bi. Tražim posao pogledajte do 7. listopada te na www.mmsu.hr.


Perić u Forumu


– Galerija Forum postavila je radove Šime Perića. Kroz presjek Perićeva bogatog opusa izlo×ba predstavlja cikluse slika Osjećaj vedrine i Prostorne konfiguracije te skulpture u drvu nastale između 2002. i 2011. Kako piÜe Milan BeÜlić, recentnom izboru slika za samostalnu izlo×bu implicirano je slikarevo iskustvo iz prijaÜnjih ciklusa na čijim je zasadama i koncipirao inventivne varijacije na bliskom tematskom predloÜku. Perićeve radove mo×ete pogledati do 13. listopada te na www.kic.hr.


Zagorski likovni salon


slika


– Šesta po redu trijenalna manifestacija, Zagorski salon, otvorena je u Galeriji grada Krapine. Kao najveća ×upanijska manifestacija ovoga tipa privukla je brojne umjetnike među kojima je ocjenjivački sud u sastavu Branka Hlevnjak, Dora Kovačević i Stanko èpoljarić odabrao njih osamdesetak sa stotinu radova u svim medijima: slikarstvu, kiparstvu, grafici, fotografiji, videu i ostalim vidovima likovnog izra×avanja. Uvjet je bio da su umjetnici na razne načine vezani uz Zagorje. Dobitnici su nagrada Jagor Bučan, Wandi Tudja Strahonja i Josip èvaljek. Otvoreno do sredine listopada.


Hrvatski dizajn 1112


slika


– U Muzeju za umjetnost i obrt otvorena je Izložba hrvatskog dizajna 1112. Riječ je o sedmom bijenalnom pregledu dizajnerske produkcije u svim područjima dizajnerskog djelovanja û od dizajna vizualnih komunikacija, produkt-dizajna, ambala×e, do modnog dizajna. Kako javljaju iz Hrvatskoga dizajnerskog druÜtva, izlo×ba kroz strogu selekciju izdvaja i vrednuje najbolje u suvremenom hrvatskom dizajnu te uspostavlja i odr×ava visoke kvalitativne kriterije i standarde u suvremenoj produkciji. Recentni hrvatski dizajn mo×ete pogledati sve do sredine studnog te na www.muo.hr i www.dizajn.hr.


Antički Sikuli


slika


– Zagrebački ArheoloÜki muzej u suradnji s Muzejom grada KaÜtela izlo×bom Antički Sikuli predstavlja rezultate arheoloških istraživanja najvažnijeg antičkog naselja u KaÜtelima. Izlo×ba je postavljena i u povodu dvadeset godina od početka arheoloÜkih istra×ivanja na lokalitetu Resnik, a nalazi svjedoče o bogatu ×ivotu naselja osnovana u 2. stoljeću prije Krista te nove spoznaje o urbanizmu planski izgrađena naselja. Autori su izlo×be kustosi kaÜtelanskoga muzeja Ivanka Kamenjarin i Ivan èuta. Antičke Sikule upoznajte do 14. listopada te na www.amz.hr.


Krašković u susjedstvu


slika


– Izložba Denisa Kraškovića Moja priča otvorena je u Galeriji Božidar Jakac u slovenskoj Kostanjevici na Krki. Izloženo je dvadesetak radova, slika, skulptura, crteža i videa, koji su nastali u duljem razdoblju. Oni jasno odražavaju njegovo usmjerenje prema figuralici, prožetoj kršćanskom ikonografijom te aktualnom socijalnom anga×iranoÜću. Kustos izlo×be je Goran Milovanović, a radove mo×ete razgledati do 25. studenoga. Kad ste već tamo, ne propustite Buntakovu izlo×bu u bivÜoj samostanskoj crkvi. Ostalo potra×ite na www.galerija-bj.si.

Vijenac 485

485 - 4. listopada 2012. | Arhiva

Klikni za povratak