Vijenac 466

Glazba

Glazbeni globus

Mirta Špoljarić

Ukrajinska baština


ZAGREB – Mezzosopranistica Nataša Antoniazzo i pijanistica Ljudmila Šumarova nastupit će 15. siječnja u 11 sati u foajeu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu s repertoarom ukrajinskih pjesama. Bit će to četvrti ovosezonski koncert popularnoga ciklusa Nedjeljne matineje uz kavu.


Gitaristički recital


ZAGREB – Gitarist Srđan Bulat nastupit će 16. siječnja u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog s programom djela za gitaru L. Legnanija, J. Rodriga, I. Albéniza, B. Papandopula i B. Brittena. Diplomirao je gitaru 2010. u razredu Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a nedavno je primio nagradu Hrvatske glazbene mladeži Ivo Vuljević za najuspješnijeg mladoga glazbenika u 2011. godini.


slika


U ožujku 2011. godine u Londonu je snimio prvi profesionalni CD, koji bi u izdanju izdavačke kuće Natjecanja Julián Arcas trebao biti službeno predstavljen na sljedećem natjecanju u studenome ove godine.


Filjak i Kocelj uz Soliste


ZAGREB – Zagrebački solisti nastavit će svoju koncertnu sezonu 17. siječnja u Hrvatskome glazbenom zavodu s početkom u 20 sati. Gosti programa bit će istaknuti pijanistica Martina Filjak i trubač Vedran Kocelj, a na programu će biti djela Krste Odaka, W. A. Mozarta i Dmitrija Šostakoviča.


Dodjela nagrada Milka Trnina


ZAGREB – Dana 19. siječnja u 19.30 sati u KD Vatroslava Lisinskoga svečano će biti proglašene i uručene nagrade Milka Trnina za najuspješnija godišnja ostvarenja glazbenicima.

Stručni ocjenjivački sud pod vodstvom Igora Gjadrova za 2009. nagradu je dodijelio sopranistici Martini Zadro za ulogu Mimi u Puccinijevoj operi La Boheme (18. prosinca 2009. u HNK u Zagrebu), basu Giorgiu Surianu za interpretaciju Giannija Schiccija u istoimenoj Puccinijevoj operi (18. travnja, u splitskom HNK) te dirigentu Mladenu Tarbuku za ravnanje koncertnom izvedbom Mozartove Čarobne frule (5. prosinca 2009. u KD Vatroslava Lisinskog) u zajedničkoj produkciji akademija Zagrebačkog sveučilišta.

U prigodnom glazbenom dijelu večeri sudjelovat će Simfonijski orkestar HRT-a.


Put oko svijeta s mladima


ZAGREB – Ove sezone Zagrebački orkestar mladih pokrenuo je svoj koncertni ciklus u Hrvatskome glazbenom zavodu, a u petak, 20. siječnja, u 20 sati održat će drugi koncert u ciklusu naslovljen Put oko svijeta. Mladi glazbenici svirat će pod ravnanjem Filipa Šljivca, a kao solist pridružit će im se violinist Marin Maras. Na programu su djela Charlesa Ivesa, Igora Stravinskog, Julesa Masseneta i Maxa Brucha.


Koncert Splitskog kvarteta


SPLIT – Što se tiče koncertnoga programa, Hrvatsko narodno kazalište u Splitu ulazi u novu godinu nastupom domaćih snaga, Splitskoga gudačkog kvarteta i klarinetista Željka Milića. Njihove zajedničke glazbene trenutke splitska će publika imati priliku doživjeti 23. siječnja u foajeu splitskog HNK-a s početkom u 17 sati.


Leskovarova i Golan u Lisinskom


ZAGREB – Hrvatsko-izraelski glazbeni duo upotpunit će siječanjski glazbeni repertoar, a riječ je o violončelistici Moniki Leskovar i pijanistu Itamaru Golanu, koji će djela Roberta Schumanna, Ludwiga van Beethovena, Borisa Papandopula i Dmitrija Šostakoviča svirati 23. siječnja u KD Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati. Koncert organizira Koncertna direkcija Zagreb.


Vijenac 466

466 - 12. siječnja 2012. | Arhiva

Klikni za povratak