Vijenac 421

Matica hrvatska

SREDIŠNJICA

Mirko Cvjetko i i Vladimir Šeput

O ljepotama Biokova

Devetnaestoga travnja, u suorganizaciji Odjela za prirodoslovlje i matematiku i Društva Podgorana i prijatelja Podgore u Zagrebu održana je znanstvena tribina Ljepote Biokova. Pod vodstvom pročelnice odjela Jasne Matekalo Draganović, u sklopu tribine predavanje su održali Roman Ozimec, urednik monografije Biokovo, Ksenija Protrka, stručna voditeljica Parka prirode Biokovo, te Viktor Šunde, nakladnik monografije.

Ovdje Radio Posušje


U organizaciji Matice hrvatske i Zavičajnog društva Posušana u dvorani su Matice hrvatske predstavljene četiri knjige, izdanja posuškog ogranka. Riječ je o monografiji Ovdje Radio Posušje – 25 godina s vama u eteru i tri knjige Radice Leko: putopisu Plameni, zbirci pjesama i proze Mome leptiru i igrokazu Igrarije. Okupljenima su se obratili Stjepan Damjanović, potpredsjednik Matice hrvatske, i Zvonimir Marić, predsjednik Zavičajnog društva Posušana. O Radiju Posušje govorili su Božo Skoko i Ljubo Kovač, koji je uime postaje zahvalio organizatorima i svima koji su radili na monografiji. O knjigama Radice Leko govorili su književnik Stjepan Čuić te autorica sama.


Nova knjiga u Matici hrvatskoj

Četrnaestoga travnja u dvorani Matice hrvatske predstavljena su četiri sveska (Izgubljeni zavičaj; Zakrivljeno vrijeme; Dalje treba misliti; Mirisi, zlato i tamjan) Sabranih djela Slobodana Novaka. Knjige su, uz Slobodana Novaka, predstavili Igor Zidić, Tonko Maroević, Antun Pavešković i Davor Velnić.

Dvadesetog travnja u 12 sati u dvorani Matice hrvatske predstavljena je knjiga Oslobođeni Jeruzalem Torquata Tassa u prepjevu Mirka Tomasovića. Knjigu su, uz prevoditelja, predstavili Mladen Machiedo i Tonko Maroević, a stihove iz prepjeva interpretirali su Tonko Maroević i prevoditelj.


Salon Matice hrvatske


Dana 22. travnja u 18:30 sati u knjižari Matice hrvatske predavanje pod naslovom Hrvatsko suvremeno govorništo održat će Davor Nikolić s Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. U predavanju će se najveća pozornost usmjeriti na suvremenu hrvatsku literaturu, koja se bavi trima vidovima govorništva: teorijom, pedagogijom i praksom.


Vijenac 421

421 - 22. travnja 2010. | Arhiva

Klikni za povratak