Vijenac 339

Ples

PLESNI INFO

Tala Out of service

Tala Out of service

slika

Nakon uspješne produkcije svih programa Plesnoga centra, pro-fesionalni dio Tale za 6. ožujka najavljuje premijeru predstave Out of service nastale u suradnji s izraelskom koreografkinjom Karen H. Levi, sudionicom prošlogodišnje Platforme mladih koreografa. Mjesto izvedbe je Tvornica kulture.

Korak ka plesu

I BADco. pokrenuo je edukativne programe. U knjižnici Savski gaj 20. veljače organizirali su prvi u nizu susreta Radionica za male — korak ka plesu. Riječ je o susretima djece školske i / ili predškolske dobi s odabranim dijelovima iz plesnih predstava te umjetničke skupine i njihovim autorima. Ovaj put mlada je plesna publika gledala dio iz predstave Walk this way Pravdana Devlahovića. Program se realizira u suradnji s Centrom za kulturu Novi Zagreb.

Ples Beskrajne ljubavi

Plesni programi obilježili su Valentinovo u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, gdje su plesačice Roberta Milevoj i Zrinka Šimičić zajedno s glumcima, glazbenicima i ostalim umjetnicima sudjelovale u programu Beskrajna ljubav. Prikazana je i snimka predstave Modrobradi Pine Bausch te isječci iz predstave Mi-Nous Irme Omerzo.

Natječaj za koreografije

Moderna galerija u Rijeci raspisala je natječaj za prijavu koreografskih radova na Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana koje će se održati u Aleksandriji u Egiptu u listopadu ove godine. Rok za prijavu radova je 31. ožujka. Koreografi moraju biti mlađi od 35 godina i uvjet je da još nisu sudjelovali kao autori na nekom od prethodnih bijenala. Više informacija i prijave na: Nataša Ivančević, viša kustosica, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Dolac 1/II, Rijeka 51000, Hrvatska, www..mmsu.hr, tel +385 (0)51/492-617, 334-280, 335-252 faks +385(0)51/330-982.


Jelena Mihelčić

Vijenac 339

339 - 1. ožujka 2007. | Arhiva

Klikni za povratak