Vijenac 336

Ples

PLESNI INFO

Caligula u Varaždinu

Caligula u Varaždinu

Baletna trupa Croatia premijerno je izvela balet Caligula 28. prosinca 2006. u HNK u Varaždinu. Prema libretu Darka Lukića režiju i koreografiju predstave potpisuje Svebor Sečak. Očekujemo datum reprize, odnosno zagrebačke premijere.


Premijera Maratona

U koprodukciji koreografkinje Mirjane Preis i Studija za suvremeni ples, i izvedbi Maše Kolar, Ivane Miletić-Piškor i Branka Bankovića, u petak 18. siječnja 2007. u dvorani Polanec ZKM-a premijerno će biti izvedena predstava Maraton. »Riječ je o plesnoj interpretaciji različitih karaktera koji se međusobno prožimaju i na sentimentalan i duhovit način, uz korištenje različitih glumačkih, plesnih i kazališnih tehnika tematiziraju želju za dostizanjem cilja.«


Neko drugo drugo stanje

U Teatru &TD 25. i 26. siječnja u 20 sati Pravdan Devlahović izvodi novi solo Stanje br. 2. Aludirajući na promjene na ženskom tijelu tijekom trudnoće autor se na »apstraktnijoj razini bavi uvjetovanostima koje muško tijelo izbacuju u neko drugo stanje i trenucima u kojima tijelo postaje bremenito samo sobom«.


Maja Đurinović

Vijenac 336

336 - 18. siječnja 2007. | Arhiva

Klikni za povratak