Vijenac 274

Ples

PLESNI GLOBUS

Pravo na ples

PLESNI GLOBUS

Pravo na ples

Od 30. lipnja do 5. srpnja u Den Haagu održan je godišnji sastanak upravnog i izvršnog odbora međunarodne organizacije Dance and the Child International (daCi), pridružene članice CID-a. Hrvatska je aktivna članica daCi-a od njegova osnutka 1978. Temeljni su ciljevi daCi-a da se djeci i mladeži cijeloga svijeta omogući da (do)žive ples kao stvaraoci, a konačna je svrha da se putem kvalitetnih nastavnih programa ples uključi u općeobrazovni sustav zemlje i u lokalne programe šire društvene zajednice.

U kontekstu takvih načela daCi redovito, svake treće godine, u različitim dijelovima svijeta organizira međunarodnu konferenciju na kojoj stotine sudionika, mahom djece, nastupa s pripremljenim plesnim programima i pohađa plesne radionice, dok odrasli sudionici razmjenjuju iskustva putem predavanja i panel-rasprava, rada u sekcijama i plesnim radionicama.

Na ovogodišnjem sastanku u Den Haagu prihvaćena je kandidatura Nizozemske za jubilarnu desetu međunarodnu konferenciju daCi 2006. (http://education.uregina.ca/daci)

Ivančica Janković, članica Izvršnog odbora

Najave

Koncert za Gorana

Veliki koncert in memoriam pod naslovom A Tribute To Flor Kilah a. k. a Don Kolarek održat će se u petak 17. rujna u sklopu Go Play / Blackout oungea na terasi Cluba Aquarius. Sav novac prikupljen od ulaznica namijenjen je Kolarekovoj obitelji. Organizatori u pozivu na koncert ističu: »Svi se trudimo zaboraviti koliko je život zapravo krhka stvar - i upravo ćemo zato 17. rujna slaviti taj isti život, glazbom, plesom, klimanjem glavama. Baš onako kako je to činio i Flor Kilah. Rest In Peace Playboy!«

Plesom o ovisnosti

Plesna udruga Puls 19. i 20. rujna izlazi s premijerom Katarine Đurđević THC Positive. Videomaterijal za projekt potpisuje Mario Kanaet, a izvođači su: A. Barbarić Pevek, P. Hraščanec, M. Maričić, L. Šegotić, P. Valentić i L. Krakić. Predstave se igraju u Tvornici, a počinju u 20 sati. (www.uppu-puls.hr)

Vijenac 274

274 - 16. rujna 2004. | Arhiva

Klikni za povratak