Vijenac 274

Glazba

Sjećanje: Goran Kolarek (20. siječnja 1979 - 8. kolovoza 2004)

Mladić anđeoskog osmijeha

Sjećanje: Goran Kolarek (20. siječnja 1979 - 8. kolovoza 2004)

Mladić anđeoskog osmijeha

Postojao je mladić anđeoskog osmijeha. Bio je najbolji break-plesač na ovim prostorima. Zvao se Goran Kolarek. Poznat i voljen i pod imenom Flor Kilah.

Sa šesnaest godina počeo se baviti plesom i od tada sudjeluje na mnogim hrvatskim i međunarodnim susretima/natjecanjima, gdje osvaja nagrade: višestruki je prvak Hrvatske u breakdanceu, 1995. i 1996. sudjeluje na natjecanju Battle of the Year u Njemačkoj, 2001. i 2002. kao dio skupine Feel da Panic u Poljskoj osvaja treće mjesto, a ove je godine na isto natjecanje bio pozvan kao sudac; pleše u pradstavama Tanec od smrti (2001), Priče iz Rovinjske šume (2002) i Give Me a Break (2003) u koreografijama Rajka Pavlića, vodi plesne radionice, jedan je od osnivača udruge građana Free Style Kingz, član gimnastičke sekcije Kineziološkog fakulteta, čarobni je plesač i u akcijama Sofa Jammings zajedno s plesačicama eks-Scene kojima je vodio i svoj posljednji trening potkraj lipnja ove godine.


slika

Srpanj je proveo radeći ono što najviše voli i poštuje - plešući (a plešući je značilo i biti sa Zrinkom i voleći Zrinku jednako kao break, možda čak i više...). U srpnju je na Hip-hop i reagge festivalu na otvorenom SPLASH, pored Berlina, plešući zajedno s njemačkim breakerima Goran pobijedio.

U kolovozu, vraćajući se s četvero talijanskih breakdancera s natjecanja na kojem je sudjelovao kao sudac poginuo je u prometnoj nesreći kod Venecije. Na njegovu sprovodu u Zagrebu plesao se break.

Goran je proputovao Europu plešući na hip-hop jammovima, a kreativnošću, autorskom i izvođačkom energijom i nadarenošću zajedno sa svojim prijateljima i sljedbenicima, plesačima, učinio je izričaj hip-hop kulture - break, dijelom hrvatske suvremene plesne umjetnosti.

U dvorani eks-Scene, u prolazu Oktogon, u predvorju SC-a, na Trgu Bana Jelačića, u Liberdanceu, SKUC-u, gimnastičkoj dvorani Kineziološkog fakulteta... Goran pleše s nama. Smiješi se i prkošenjem gravitaciji svojim bravurama i neopisivom plesnošću zadivljuje nas i hrabri - vjerom u break i ljubav.

Katja Šimunić

Vijenac 274

274 - 16. rujna 2004. | Arhiva

Klikni za povratak