Vijenac 271

Ples

PLESNI GLOBUS

Plesovi Erosa u Splitu

PLESNI GLOBUS

Plesovi Erosa u Splitu

Šparemblekova premijera u Splitu, kojoj smo se nadali još proljetos, dogodit će se na 50. Splitskom ljetu. Balet HNK Split izvest će Plesove Erosa, na glazbu Wagnera i Orfa, 6. i 7. kolovoza na tvrđavi Gripe.

Plesni snovi u Zadru


slika

Plesni dio programa u okviru festivala Zadar snova bavi se prezentacijom dijela suvremene hrvatske plesne scene. U utorak 3. kolovoza u 20.00 festival će otvoriti plesni performans na Forumu: U sjećanje na Nives Sanje Petrovski. U četvrtak 5. kolovoza u Providurovoj palači u 22.00 nastupa Bad co. s Walk This Way Pravdana Devlahovića i Solo Me Devlahovića i Nikoline Bujas-Pristaš. U subotu 7. kolovoza Studio za suvremeni ples izvest će na Trgu pet bunara u 21.00 Povijest bolesti Ivane Miletić-Piškor i Moga Tijela Sjena Branka Bankovića, koji će ujedno u nedjelju 8. kolovoza predstaviti i svoju radionicu Physical Releasea. Tom prigodom bit će predstavljen i časopis za plesnu umjetnost Kretanja. U ponedjeljak, 9. kolovoza, u Providurovoj palači u 21.30 Zadarski plesni ansambl izlazi s premijerom Kenges Sanje Petrovski, a u 22.30 Dance Lab Collective s Border Lines Nensi Lazić, Windows 2004 Petre Hrašćanec i Uneven Ane Mrak i Petre Hraščanec.

U povodu stotoga rođendana

slika

Ana Maletić, osnivačica Škole za ritmiku i ples, i jedan od pionira suvremenog plesa u Hrvatskoj, rođena je 4. kolovoza 1904. Studirala je kod Rudolfa Labana u Parizu i Berlinu, a svoju prvu Školu u Zagrebu otvara još 1932. Današnja Škola suvremenog plesa, osnovana 1954, nosi njezino ime. Tako se poklopilo da se u istoj godini obilježava pedeset godina Škole i stota obljetnica rođenja njezine utemeljiteljice, što će se zasigurno tijekom sljedeće sezone i školske godine dostojno obilježiti. Na stoti rođendan Ane Maletić, 4. kolovoza 2004. bit će pokrenuta njezina www-stranica: www.anamaletic.com

Maja Đurinović

Vijenac 271

271 - 22. srpnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak