Vijenac 270

Mm

Kultura na Internetu

World na netu

www.istraetnojazz.com

Kultura na internetu: www.istraetnojazz.com

World na netu

Tijekom protekle četiri godine Istraetnojazz festival prešao je dug put. Od malog i regionalnog festivala narastao je do međunarodnog festivala sa solidnim glasom. Ukoliko mislite da to znači i zaboravljanje korijena i glavu u oblacima - prevarili ste se. Jer upravo to što je usprkos naglu rastu uspio zadržati šarm mala festivala velika je prednost festivala Istraetnojazz. Njegova koncepcija zasnovana je na prezentaciji etno, jazz i world glazbe i predstavlja glazbenike iz Hrvatske te iz inozemstva koji spajaju tradiciju i suvremeno, izvođače sklone istraživanjima i glazbenim putovanjima u nepoznato. Festival je ludim ritmovima u pulskoj areni 20. lipnja dočekao kalendarski početak ljeta, a programi su se osim u Areni odvijali i u kaštelu Grimani u Svetvinčentu i prvi put u Malom rimskom kazalištu u Puli. U trenutku dok čitate ovaj tekst ovogodišnje izdanje festivala bliži se kraju (9. lipnja).

Kao podsjetnik na jubilarno peto izdanje ostaju uspomene sudionika i posjetitelja te internetska stranica za sve one koji će poželjeti saznati više o festivalu. Tople boje (crvena i žuta) i logotip rasplesane plesačice, otkačeni tekst festivalske ekipe dobro odražavaju atmosferu. Foto galerija donosi fotografije s koncerata održanh tijekom proteklih pet godina. Fotografije je moguće uvećati, no, osim imena izvođača, ni jedan drugi podatak o koncertu nećemo moći saznati (primjerice datum i mjesto održavanja). Rubrika Lokacije još je u izradi (!?), što govori o nemaru priređivača koji ju je, kad se već nije potrudio dati joj sadržaj, trebao isključiti s izbornika.

Stranica jest simpatična, no za osjetnije kvalitativno poboljšanje osim ispravljanja navedenih propusta bit će potrebno uključiti barem nekoliko audio i(li) videozapisa.

Sandra Cekol

Vijenac 270

270 - 8. srpnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak