Vijenac 269

Mm

Kultura na Internetu

Zvuci baroka

www.zabaf.hr

Kultura na internetu: www.zabaf.hr

Zvuci baroka

Nastavljajući tradiciju Zagrebačkih ljetnih večeri od 25. lipnja do 30. srpnja 2004. na Gornjem će se gradu prvi put održati Zagrebački barokni festival — ZABAF. U sklopu tog novog festivala stare glazbe, sa gotovo trideset koncerata na lokacijama Gornjega grada predstavit će se niz vrhunskih stranih i hrvatskih izvođača barokne glazbe. Uz stare instrumente i autentičnu interpretaciju, zagrebačka publika moći će uživati i u bogatoj programskoj ponudi ZABAF-a. Kako bi što bolje dočarali povijesni ugođaj, koncerti će se održavati u atriju Klovićevih dvora, u crkvi sv. Katarine te u zagrebačkoj katedrali.

Redizajn Zagrebačkih ljetnih večeri provela je Koncertna direkcija Zagreb (KDZ) na inicijativu Gradskog ureda za kulturu sa svrhom stvaranja jasno profilirana i nadasve prepoznatljiva glazbenog festivala. Osmišljen kao festival baroka, ZABAF jasno simbolizira visoku kulturu i europsku tradiciju, a time i na dostojan način predstavlja Zagreb kao grad kulture, čvrsto ukorijenjen u povijest Europe.

KDZ pobrinuo se i za primjerenu internetsku prezentaciju svojega projekta. Lijep dizajn zaglavlja stranice s logotipom manifestacije i zagrebački plava boja snažan su koloristički naglasak kojem intenzitetom konkurirati mogu tek neizbježni sponzorski logotipovi smješteni u uskom sivom stupcu na desnoj strani. Bogati izbornik s deset ponuđenih opcija pružit će znatiželjnicima velik broj relevantnih informacija o svim zbivanjima na samu festivalu i u popratnim događanjima. Sadržajno dobro osmišljena stranica ipak ima i nekoliko slabih mjesta. Detaljni program s popisom djela na programu pojedinih koncerta dostupan je tek za najavni koncert brass ansambla Ad gloriam. Nadam se je da će i drugi programi biti dostupni u najkraćem roku. S druge strane bilo bi nepravedno ne pohvaliti rubriku Umjetnici koja donosi kratke profesionalne biografije svih izvođača (solista i ansambala), što nije tako čest slučaj na sličnim stranicama.

Sandra Cekol

Vijenac 269

269 - 24. lipnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak