Vijenac 268

Mm

Kultura na internetu

Iznevjereno očekivanje

www.animafest.hr

Kultura na internetu: www.animafest.hr

Iznevjereno očekivanje

Od animatora sam ipak očekivala razbuktaliju maštu, a kao jedini crtani materijal dočekao me maleni službeni poster festivala koji nije moguće pogledati u većem formatu

U ponedjeljak 14. lipnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu bit će otvoren šesnaesti po redu Svjetski festival animiranoga filma, popularni Animafest, jedan od najvažnijih festivala animiranoga filma u svijetu. Animafest je bijenalni festival koji je izrastao na temeljima međunarodnog ugleda i utjecaja zagrebačke škole crtanih filmova. Tijekom godina svojim se programima i organizacijom profilirao kao kultno mjesto ocjenjivanja i procjenjivanja najnovijih trendova u umjetnosti animacije, a to je glavni razlog da festival od početaka pa sve do danas privlači pozornost brojnih zaljubljenika animacije, stručnjaka, autora, distributera i producenata iz čitavog svijeta.

Simbol Z i slogan Z is for Zagreb postali su zaštitnim znakom ne samo festivala nego i ukupnoga kulturnog i turističkog identiteta grada Zagreba, a o interesu svjetskih i domaćih autora za festival najrječitije govori brojka od 1507 prijavljenih filmova iz 56 zemalja među kojima je selekcijska komisija izabrala svoje favorite. Komisija je s radom završila 14. ožujka, a rezultati su njihova rada od 22. ožujka dostupni na internetskoj stranici (rubrika Program). Tako barem piše na samoj stranici, no ni uz najbolju volju nisam uspjela pronaći imena filmova koje ćemo imati priliku uskoro vidjeti, a kamoli šire informacije o njima na samoj stranici. Za razliku od programskih, sve relevantne organizacijske informacije dostupne su na stranici. Posjet internetskoj stranici Animavizije iznevjerio je moja očekivanja i u grafičkom smislu. Od animatora sam ipak očekivala razbuktaliju maštu, a kao jedini crtani materijal dočekao me maleni službeni poster festivala koji nije moguće pogledati u većem formatu.

Sandra Cekol

Vijenac 268

268 - 10. lipnja 2004. | Arhiva

Klikni za povratak